» » » » Як вилікувати печінку?

Як вилікувати печінку?

Як вилікувати печінку?

Печінка - один з основних органів в людському тілі, який відповідає за багато життєво важливі функції, тому її необхідно берегти і захищати. Деякі, самі того не усвідомлюючи, завдають колосальної шкоди печінці, зловживаючи шкідливими звичками і не стежачи за харчуванням. З нашої статті ви дізнаєтеся, як вилікувати печінку, використовуючи різні засоби. Але спочатку кілька слів про симптоми, так як потрібно бути впевненим в тому, що болить саме печінку.

Симптоми захворювання печінки

Якщо ви відчуваєте в правому боці давяще-розпираючий біль - це означає, що ваша печінка збільшена (це може свідчити про різних захворюваннях печінки, в тому числі і про гострий вірусний гепатит).

Детальніше дізнатися про різних болях, пов`язаних з печінкою, ви зможете з цієї статті Як болить печінка.



Взагалі існує безліч захворювань печінки, і, якщо прислухатися до свого організму, можна дізнатися про проблеми за такими ознаками:

  • судинні зірочки на шкірі;
  • жовтувата шкіра і білки очей;
  • рідкий і світлий стілець;
  • дрібна висипка у верхній частині тіла (раптово виникла).

Якщо ви виявили хоч один з цих симптомів, слід звернутися до лікаря, здати необхідні аналізи і, можливо, пройти курс лікування. Навчитися перевіряти стан печінки також дуже важливо, а інформацію про це можна отримати в нашій статті Як перевірити печінку. Ну, а тепер власне про лікування.

Лікуємо печінку самостійно



У сучасному світі різні захворювання печінки досить успішно лікуються, причому незалежно від стадії захворювання. Фахівці в цій галузі призначають людям в основному натуральні мікронутрієнти (вітаміни, мікроелементи, мінеральні речовини), які містяться в різних овочах (про це нижче - в пунктах про раціоні при лікуванні печінки). Хімічні лікарські препарати використовуються лише в крайніх випадках, тому що можуть привести до небезпечних ситуацій. Крім того, призначати такі ліки повинен тільки лікар, тому ми поговоримо про доступні і практично безпечні способи терапії.

  • Печінка - теплолюбний орган, і, поклавши на неї теплу грілку, ви одночасно і підвищите її бактерицидну стійкість, і знизите больові відчуття. Втім, при цьому підніметься температура всієї крові в організмі, тому даний спосіб потрібно застосовувати з обережністю і оглядкою на протипоказання (наприклад, при рідкої крові такий спосіб не рекомендується). Схожої ефекту, але більш безпечно для організму, можна домогтися, застосувавши теплі компреси з наступних масел: оливкової, кукурудзяного і лляного.
  • Для лікування печінки допоможе сік з буряка, а також будь-які страви з цього овоча. Якщо у вас гепатит, радимо змішати сік буряка з соком коренів кульбаби. При цирозі підійде сік буряка, змішаний з соком кореня цикорію. При холециститі: буряковий з морквяним соком.
  • Харчуйтеся правильно. Це означає, що ви повинні виключити зі свого раціону солону, жирну, смажену, гостру їжу, а також їжу з великим вмістом барвників і шкідливих добавок. Ну і, звичайно ж, треба виключити шкідливі звички - алкоголь і куріння.
  • У вашому раціоні повинні переважати свіжі овочі, такі як огірки, гарбуз, зелений салат, капуста. Слід вживати мінеральну негазовану воду, а також натуральні соки: морквяний, гарбузовий і цитрусовий.
  • Не призначайте самостійно ніякі ліки - їх повинен прописувати тільки лікуючий лікар про шкоду хімічних препаратів ми вже говорили вище. Також радимо вам ознайомитися зі статтями по посиланнях нижче, в яких міститься вичерпна інформація про здоров`я нашої печінки.

Корисні посилання

Якщо ви вирішили почистити печінку, необхідно обов`язково зробити УЗД (на виявлення каменів). Дізнатися більше про очистку ви зможете з цієї статті Як очистити печінку. А ще більше рекомендацій по лікуванню можна знайти в статті Як лікувати печінку. Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете вилікувати свою печінку, а також підтримувати її в хорошому стані, але тільки в тому випадку, якщо після відновлювальних процедур ви не повернетеся до колишнього способу життя (шкідлива їжа, зловживання шкідливими звичками).

Крім того, радимо вам ознайомитися і з методиками відновлення печінки, дізнатися про які ви зможете з цієї статті Як відновити печінку. І звичайно, дуже корисно знати про очищення здорової печінки, щоб попереджати розвиток захворювань цього органу, адже профілактика, як відомо, - найкращі ліки. У цьому вам допоможе наша стаття Як очистити печінку.

Ну, а відвідавши наш загальний розділ печінка, ви знайдете відповіді на багато питань щодо цього органу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!