» » » » Що робити, щоб не було жарко?

Що робити, щоб не було жарко?

Що робити, щоб не було жарко?

Літо. Благословенна пора! Але багато хто скаржиться: спека на вулиці, дуже жарко в квартирі! Що робити, як врятуватися? А дійсно, чи є які-небудь способи порятунку від неймовірної спеки? Є. І ми про них розповімо.

Що робити, якщо жарко

По можливості, намагайтеся не виходити під палюче літнє сонце з 11 до 16 годин. Підбирайте одяг з тонкої бавовни і льону, вільного крою і світлих тонів. Не виходьте на вулицю без головного убору - він захистить від прямих сонячних променів. Пийте злегка охолоджені, але не холодні напої. Виходячи на вулицю, прихопіть пляшку з охолодженою водою. Прикладайте її до пахв, шиї, під коліна. У цих місцях під шкірою знаходяться великі судини і можна охолоджувати кров.

Повернувшись в приміщення, вмийтеся і охолодіть під холодною водою лікті. Якщо є кондиціонер, що не виставляйте надмірно низьку температуру - від різкого перепаду температур ви можете захворіти. Відкладіть на час кам`яні і металеві прикраси. Через швидке нагрівання вони сприяють перегріву тіла. Спробуйте уникати громадського транспорту. Кращий транспорт в літню спеку - метро або неспішна піша прогулянка під тінню дерев.

Не варто захоплюватися антиперспірантами, в цей час краще зупинитися на дезодорантах, які не зупиняють потовиділення, а тільки усувають запах. Поменше курите. Відомо, що нікотин викликає звуження кровоносних судин, що обертається підвищенням артеріального тиску, а воно і так підвищується в спеку.

Поради на всі випадки

Жарко в машині? На скла автомобіля повісьте сонцезахисні шторки, а вітрове скло прикрийте дзеркальним екраном. Тільки екран встановлюйте зовні, в іншому випадку, тепло буде залишатися в салоні.



У квартирі жарко? Якщо ви ще не обзавелися кондиціонером, спробуйте завісити вікна вологими простирадлами - вони зіграють роль своєрідного екрану для зовнішньої спеки. Не втомлюйтеся мити руки, шию та обличчя прохолодною водою. Одягніть обполоснути в холодній воді і віджату футболку. Через спеку неможливо спати? Перед сном прийміть холодний душ. Сховайтеся зволоженою простирадлом.

Що робити, щоб не було жарко на вулиці? Якщо передбачається тривале перебування на вулиці, прийміть як профілактичний засіб 75 мг аспірину. Препарат розріджує кров, сприяючи, таким чином, зниження температури. Оскільки аспірин подразнює шлунок, таблетку приймайте після їжі. Запасіться вологими серветками, вони приємно освіжають обличчя і тіло, запах підтримує гарний настрій.

Що пити в спеку

Внаслідок посиленого потовиділення, запаси вологи в організмі швидко виснажуються, через що послаблюється судинний тонус. Необхідний водний баланс підтримується великою кількістю гарячих напоїв. Список зразкового споживання води при різних температурах виглядає так:

  • 21 ° С - 1,5 літра в день;
  • 26 ° С - 1,9 літра;
  • 32 ° С - 3 літри.

Кращий напій для втамування спраги - лимонна вода. Сік з одного лимона на пляшку води без газу. Можна пити мінеральну воду з мінералізацією - 9 г / л. Воду слід вживати протягом всього дня невеликими порціями. Потрапляючи в ротову порожнину, вуглекислота стимулює слиновиділення, відчуття сухості зникає, а разом з ним - і відчуття спраги.

Є сенс вживати несолодкі соки - айвовий, яблучний, сливовий. Солодкі соки для втамування спраги не підходять, оскільки з крові цукор дуже швидко транспортується в клітини, «прихопивши» з собою і воду. Жага тільки посилюється.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!