Чому болять п'яти?

Чому болять п`яти?

Найголовніше в житті людини - його здоров`я. Ніякої достаток, ніякі перемоги не принесуть вам радості, якщо організм пронизує фізичний біль. Тим більше що будь-яка біль - це сигнал нашого організму про те, що не все гаразд. Розібравшись, чому болять п`яти, встановивши основну причину болю, ви зможете усунути її і вилікуватися.

Кажуть, що на нашій стопі є точки, пов`язані з кожним органом тіла. А п`яти можуть хворіти з найрізноманітніших причин. Це можуть бути як самі банальні причини (незручне взуття, невдалий підйом, особливості ходи), так і більш серйозні захворювання (п`яткова шпора і ревматоїдний артрит).

Спробуємо розглянути найбільш поширені захворювання.

Біль у п`яті: можливі причини

підошовний фасциит

Якщо ваша робота пов`язана з постійними навантаженнями на ноги - ви багато ходите, постійно навантажуєте п`яту, подовгу стоїте - то ви ризикуєте заробити фасциит підошви. Що таке фасція? Це потовщена сполучна тканина, яка проходить від п`яти до основи пальців. Від сильних навантажень вона може розтягнутися і запалитися, що і викликає біль.

Ще однією причиною запалення фасції є занадто низький каблук. Взуття має бути зручним - це запорука здоров`я всього вашого тіла.

Лікування фасциита підошви в тому і полягає - обмежити навантаження на п`яти, довше відпочивати, можливо, зробити серію масажів. Обов`язково потрібно змінити взуття на ортопедичну.

П`яткова шпора



Фасція охороняє підставу п`яткової кістки від руйнування. Коли запалюється фасція, вона перестає виконувати свої функції. В результаті на п`яткової кістки утворюється наріст у вигляді шипа, який заподіює біль при ходьбі. М`язи стопи наколюють зсередини - що, природно, викликає сильний біль.

Для лікування знову ж міняємо взуття, а також використовуємо два засоби - «Контратубекс» і «Золотий вус з шабельника». Обидва препарати потрібно втирати в стопу і кожні дві години по черзі. Спочатку один, через дві години - другий. Так продовжувати два дні, а потім використовувати кошти три рази в день, також чергуючи між собою.

У запущених випадках не обійтися без оперативного втручання.

запалення сухожиль



Ще однією причиною болю в п`ятах може бути запалення ахіллового сухожилля. В цьому випадку болить не як п`ята, а область над нею - як раз там, де «впиваються» задники незручного взуття. Або ж може хворіти сама стопа під п`ятою - у втиснула частині стопи.

Для лікування використовують різноманітні препарати на основі колагену, в основному, мазі та гелі. Існують і народні засоби. Наприклад, настій грициків на окропі. Заварену суміш загортають у марлю, обертають навколо сухожилля і тримають до висихання.

травма сухожилля

Тут біль в п`ятах набагато сильніше - пекуча і нестерпний. Отримати таку травму можна від високих каблуків. Вигин стопи і тривале навантаження на неї в такому стані, рано чи пізно приведуть вас до хвороб п`яти. При невдалому приземленні на п`яти, наприклад, під час стрибка, теж великий ризик травмувати сухожилля.

інфекції

Ще однією причиною того, чому болять п`яти ніг, можуть бути інфекції. Особливістю болю в даному випадку буде їх сталість. Тобто, п`яти болять не тільки при ходьбі, але і в спокійному стані, навіть у спокійному стані. Особливо посилюються такі болі уві сні.

Інфекції можуть бути найрізноманітніші - навіть статеві, такі як гонорея або хламідіоз.

Інфекції лікуються антибіотиками, строго за призначенням лікаря.

Запалення п`яткової області

Любителям випити і м`ясоїди присвячується. Такий вид захворювання зустрічається саме у цій категорії людей. Відбувається це через порушення обмінних процесів, що спровоковано алкоголем або надлишком м`яса. Але запалення ділянки п`яти може бути і наслідком інших захворювань суглобів - артриту, подагри, хвороби шлунку та інших.

Що б не було причиною того, чому болять п`яти у вас, найкраще звернутися до лікаря. Сходіть на прийом до травматолога і ревматолога, зробіть рентген і обстежтеся, щоб точно знати причину.

Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!