» » » » Чи можна спати на животі?

Чи можна спати на животі?

Чи можна спати на животі?

У кожного з нас свої звички і уподобання. Засинаючи, ми навіть не замислюємося про те, як правильно треба спати. І які пози корисні для сну, а які ні. Багатьох цікавить це питання. Саме наша стаття зможе розставити всі крапки над «i».

Плюси сну на животі

Якщо вас зацікавило наскільки небезпечно спати в тій чи іншій позі, ми розповімо вам про найбільш корисних і зручних з них для сну. Цікавить нас становище - сон на животі. Якщо у вас коліки або здуття, медики рекомендують спати саме на ньому, для полегшення вашого стану. Під тиском ваги ваш стан може покращитися буквально за півгодини.

Негативні наслідки сну на животі

Розглянемо докладніше, чи можна спати на животі. Залишається перерахувати мінуси.

  • У такому положенні, порушується кровопостачання мозку.
  • Одна з хребетних артерій погано функціонує, так як голова повернута і артерія передавлена.
  • Більшість інсультів трапляється саме в цій позі.
  • Багато лікарів не рекомендують спати на животі, так як при цьому на грудну клітку проводиться тиск і людині стає важко дихати.
  • Протягом багатьох досліджень, вчені прийшли до висновку, що сон на животі протипоказаний, тому що це впливає на сексуальне життя як чоловіки, так і жінки.
  • Ще одне твердження, яке має наукове підтвердження, протистоїть сну на животі: коли ви спите на животі, з`являються складки на грудях (це особливо має хвилювати жінок) і на обличчі, які призводять до зморшках.

А після наших доводів, вам вирішувати чи можна спати на животі або обмежитися позами більш корисними для здоров`я.

Дитина спить на животі



Як приємно спостерігати, коли дитина тихенько спить і солодко сопе уві сні. Але багато матусь переживають, можна дитині спати на животі або все ж перевертати його на бік або на спинку, для здорового і повноцінного сну. Лікарі стверджують, що не страшно, якщо дитина так спить. Якщо пологи пройшли без наслідків і дитина народилася цілком здоровеньким. Не варто перевертати його, кожні п`ятнадцять хвилин, тим самим турбуючи сон малюка. Він все одно через короткий час перевернеться знову на животик. Це положення навіть корисно для місячних діток, тому що вони часто страждають від здуття животика. А в такому положенні, гази пройдуть швидше і не так болісно. І не варто матусям боятися, що дитина може задихнутися, уткнувшись носиком в подушку. Навіть на такому ранньому етапі свого життя у них спрацьовує рефлекс самозбереження.

Прочитавши нашу статтю, ви дізналися, чи можна спати на животі. Можна, але не довго. А щоб контролювати позу, засипати треба на боці або на спині. Тоді ви звикнете, і ваша улюблена положення здасться не таким вже і зручним. Організм сам даватиме команду куди перевернутися.

Тепер ви знаєте, чи можна спати на животі. Ви можете також прочитати нашу статтю «Чи можна вагітним спати на животі».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!