» » » » Чи можна спати на спині?

Чи можна спати на спині?

Чи можна спати на спині?

Сон - стан інтимне, індивідуальне і саморегулирующееся. Однозначно відповісти на питання, чи можна спати на спині, не тільки неможливо, але і безглуздо - змусити себе спати в якійсь певній позі може хіба що йог, який контролює своє тіло навіть у несвідомому стані. Однак можна розглянути недоліки і переваги цієї пози під час сну.

Кому корисно спати на спині

В принципі, такий стан навіть корисно, оскільки при нормальній висоті подушки хребет, починаючи з шийного відділу і закінчуючи куприком, знаходиться на одній лінії. Тобто максимально відпочиває, причому, можливість релаксації надається і м`язам, які не повинні страхувати його від незручних поворотів.

  • Чи можна спати на спині, навіть не варто питати тим, у кого артрит і проблеми з суглобами. Їм така поза дуже навіть показана - больові відчуття значно знизяться.
  • Дуже підходить становище на спині і людям з печією: шлунок виявляється вище стравоходу і застрахований від поворотного взбросов соку.
  • Жінки, що піклуються про свою зовнішність, теж повинні надавати перевагу для сну положення навзнак - при ньому не утворюються мімічні зморшки і менше обвисає груди.
  • Під час регулярних нездужань прекрасна стать також інстинктивно вважає за краще спати на спині - бічне положення викликає хворобливі відчуття в бюсті, а на животі додатково притискають сечовий міхур.
  • Хороша спинна поза для гіпертоніків і сердечників: розтягнуте в часі розслаблення нормалізує потік крові. Але це з одного боку-з іншого ж вміст кисню в крові падає, людина починає дихати частіше, що при серцевих недугах досить небезпечно.
  • При проблемах з дихальними шляхами і легкими такий стан теж сприятливо, а люди з уразливою нервовою організацією сплять на спині спокійніше і без пробуджень.

Кому не варто спати на спині

Як і всюди, є негативні сторони і в засипанні на спині. Перш за все, уві сні відвисає нижня щелепа, що утруднює дихання. Відповідно, ті, хто схильний до апное (зупинки дихання) можуть і не прокинутися, якщо люблять спати на спині. Першою ознакою небажаності для вас цього положення є наявність хропіння.

  • Протипоказана поза на спині і астматикам, у яких може початися обструкція - з тих же самих причин.
  • Епілептикам теж би краще спати на боку.
  • Достовірно встановлено, що людина, сплячий на спині, частіше бачить кошмари, причому, вони більш тривалі та натуралістично.
  • Але кому найбільше не радиться засипати на спині - так це вагітним на великих термінах. Матка, що збільшилася в розмірі, з плодом і навколоплідними водами важить досить багато. Тиск, який чиниться нею на хребет, закономірно призводить до болів в ньому. Може загостритися геморой, якщо він у жінки з`явився під час вагітності. Нерідко падає тиск, що погано позначається і на майбутній матері, і на ненароджених ще дитину. В принципі, природа подбала про те, щоб запобігти всі ці неприємності. Більшість вагітних жінок відчувають себе незручно, лежачи на спині, і перевертаються в більш комфортне положення.

дитяче питання



Не менш важливим є питання, чи можна спати на спині, щодо маленьких дітей. До півроку вони часто відригують і можуть захлинутися цими масами. Однак малюки такого віку сплять в основному, так би мовити, стаціонарно, тобто змінюють положення уві сні рідко. Так що батькам досить при перекладанні в ліжечко покласти сина або дочку на бочок.

А про те, що буде, якщо спати на животі, і кому це протипоказано, читайте в матеріалі Чи можна спати на животі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!