Як хто спить?

Як хто спить?

Кожна людина під час сну приймає зручну для нього позу. Деякі люблять спати на животі, хтось згортається калачиком, а хтось влаштовується на боці. Про що можуть розповісти ці пози? Американський психіатр С. Данкелл вивчав положення тіла уві сні і прийшов до цікавих висновків. Виявляється, що то, як ми спимо, безпосередньо залежить від нашого ставлення до життя.

Причому «прочитати» можна абсолютно все - і то, скільки простору ви займаєте, і навіть становище рук або ніг. Кількість займаної території може розповісти про становище в суспільстві. Положення ніг показує, як ми йдемо по життю, а руки демонструють почуття свободи чи залежності.

Як хто спить: положення тіла

«Королівська поза» - улюблена для відкритих і впевнених у собі особистостей. Ці люди сплять на спині, руки і ноги при цьому лежать вільно. В основному вони задоволені своїм життям і навіть уві сні займають позицію, яка демонструє їх довіру світу. Це положення тіла говорить про прямолінійній, впертому характері, а також лідерських якостях. Однак якщо при цьому руки знаходяться на грудях або животі, це говорить про те, що людина хоче інстинктивно захиститися або відсторонитися від чогось, що його не влаштовує. Якщо ж людина занадто самовпевнений і не зважає на чужу думку, він розкидає руки і ноги занадто широко, щоб зайняти весь простір ліжка.

Товариські, серцеві люди сплять на спині, розташувавши руки за головою. Це положення ще говорить про те, що вони звикли спиратися на свої розумові здібності і здоровий глузд.

На боці в позі «зародка» сплять ті, хто підсвідомо хоче закритися від зовнішнього світу. Вони згортаються «калачиком», обіймають подушку, ковдру або самі себе. Такі собі «бутони», які не бажають розпускатися. Як вважає Данкелл, глибоко на підсвідомості ці люди не бажають розлучатися з дитинством. Вони не прагнуть брати на себе відповідальність і потребують заступництві. В основному, це чутливі люди, які часто приймають рішення на підставі хвилинного настрою.



Поза на боці, в якій руки і ноги розташовані вільно, називається позою «полузародиша». Її вибирають врівноважені спокійні люди з аналітичним складом розуму. Вони рідко конфліктують і вміють пристосовуватися до навколишнього світу за рахунок того, що знаходять можливість розумного компромісу.

Положення на животі займають пунктуальні, нерідко педантичні люди. Вони дуже завбачливі і не люблять несподіванок. Якщо руки розташовані з боків або на подушці, а ноги випрямлені, це означає, що людина самостійний і намагається керувати своїм життям, а не плисти за течією. Власна думка здається йому єдино правильним, тому критика зазвичай сприймається «в багнети».

Наступна поза схожа на попередню, але тут руки витягнуті вище голови, - це «розпростерта» поза. Сплячий намагається охопити все довколишній простір, щоб знати і контролювати його. Ці люди обережні і люблять точність і передбачуваність.

Як хто спить: положення рук і ніг



Що можна сказати по положенню ніг уві сні? Витягнуті, ніби не обмежені в русі ноги дозволяють судити про людину як про активний і цілеспрямований. Схрещують щиколотки ті, хто піддається чужому впливу, вони також мають підвищену обережністю.

Деякі люблять звішувати одну або дві ноги з ліжка - вони ніби готові пуститися в дорогу прямо зараз. Ці люди готові знехтувати правилами і навіть піти на ризик. А ось той, хто намагається підсунути ноги під матрац, з обережністю ставиться до несподіванок і не розташований до новизни.

У тому випадку, якщо одна нога випрямлена, а друга немає, можна сказати про подвійність натури. В деякі періоди життя такі люди бувають зібраними і цілеспрямованими, але в найнесподіваніший момент цілком можуть стати пасивними і байдужими. Це люди настрою.

Якщо сплячий тримається за щось - ковдру, подушку або одна рука за іншу, це говорить про його залежності від навколишнього середовища. Така людина підсвідомо шукає опору зовні, так як не впевнений в своїх силах.

Якщо уві сні людина стискає кулаки, це говорить про його агресивний настрій по відношенню до світу.

Як хто спить: положення на ліжку

Те, як ми займаємо навколишній простір, теж може розповісти про нас багато цікавого. У центрі ліжку розташовуються оптимістичні, впевнені в собі особистості. Якщо уві сні людина прагне притулитися до стінки або спинці дивана, це говорить про те, що він потребує опори.

На краю ліжка сплять незадоволені своїм становищем в житті люди. По діагоналі або поперек ліжка влаштовуються неврівноважені імпульсивні особистості.

Якщо ж людина часто змінює пози під час сну і ввечері засинає в одній стороні, а вранці він прокидається і його ноги лежать на подушці, можна припустити, що у нього немає усвідомлених чітких цілей в житті.

Засинаючи, ми поринаємо в стан мозку, яке називається «альфа». При повному зануренні в світ сновидінь ми переходимо в стадію «омега». Пози, в яких ми спимо, в цих випадках будуть відрізнятися. Вважається, що пози в стадії «омега» є кращими для сплячого, і саме вони можуть розкрити особливості нашого характеру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!