» » » » Чому люди хропуть?

Чому люди хропуть?

Чому люди хропуть?

Проблема, чому люди хропуть, вивчалася ще з давніх часів. Відомо, що чоловіки хропуть частіше, ніж жінки, але швидше за все це пов`язано з тим, що чоловіки більше курять і споживають більше алкоголю. Іншого пояснення вчені ще не знайшли.

причини хропіння

  • однією з головних причин хропіння залишається надмірна вага, варто тільки на чверть відійти від ідеальної ваги, відразу може з`явитися хропіння;
  • причиною хропіння можуть бути антигістамінні і снодійні препарати, так як вони розслаблюють тканини в області голови та шиї;
  • з фізіологічних особливостей, що провокують хропіння, можуть бути збільшені мигдалини або викривлена носова перегородка;
  • причиною може бути навіть більша подушка, так як з`являється неправильний вигин шиї;
  • багатьох цікавлять питання, чому люди починають хропіти з віком - тому що з віком слабшає мускулатура рота і носа.


Коли людина хропе уві сні, важко вентиляція легенів і кисень гірше надходить в мозок. Від цього можуть з`явитися такі серйозні захворювання, як порушення серцевого ритму, перевантаження серця, підвищення тиску, безсоння і як наслідок погіршення загального самопочуття вдень. В першу чергу від хропіння страждає мозок і серце, тому з`являється ризик апное, і такі люди схильні до серцево-судинних захворювань. Так само не можна забувати про шкоду хропіння для оточуючих. Зазвичай спляча людина не чує свого хропіння, а ось люди, які сплять з ним, починають страждати на безсоння і відчувають себе втомленими і роздратованими. Досліджено також залежність хропіння і потенції, деякими вченими встановлено, що хропіння викликає зниження статевої функції у 80% людей, що хропуть.

Способи боротьби з хропінням

  • способів боротьби з хропінням багато, перш за все, якщо хропіння пов`язаний із зайвою вагою і алкоголем, слід відмовитися від шкідливих звичок;
  • якщо хропіння пов`язаний з лікарськими препаратами - від них краще відмовитися і знайти повноцінну заміну.
  • в будь-якому випадку слід робити вологе прибирання перед сном, так як сухе повітря погано впливає на носоглотку. Якщо разом з хропінням вас турбує чхання, то можливо це симптоми сезонної алергії.
  • важливим етапом в позбавленні від хропіння є зміна пози уві сні - люди, які сплять на боці або на животі хропуть набагато менше.
  • розроблені деякі засоби для позбавлення від хропіння «намордники», які ускладнюють дихання ротом, прилади, що дозволяють стежити, щоб людина не спав на спині. Хоча більшість з них просто викликають безсоння, а не допомагають позбутися від хропіння.
  • існують спеціальні клініки по боротьбі з хропінням - там пропонують лазерну пластику неба, електронні апарати, які фіксують появу хропіння і змушують сплячого змінювати своє положення під час сну. Існує так само спеціальна терапія, спрямована на «роздування» дихальних шляхів.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!