» » » » Чому прокидаюся вночі?

Чому прокидаюся вночі?

Чому прокидаюся вночі?

Часті пробудження вночі є серйозним симптомом порушення сну. Якщо вчасно не вжити заходів, то проблема тільки посилиться, а стан погіршиться. У нашій статті буде розглянуто, чому людина вночі часто прокидається.

Чому я часто прокидаюся вночі?

Причин частого пробудження ночами може бути досить багато, адже кожна людина індивідуальна. Тому найкраще виділити час і звернутися до фахівця, щоб він виявив патологію і усунув її. Серед найпоширеніших причин можна виділити наступні:

кошмари

Людей, які часто прокидаються по ночах, нерідко мучать кошмари. Зазвичай вони сняться тим, хто постійно накручує себе і бачить в будь-якій ситуації негативні наслідки. У підсумку підсвідомість домальовує картинку і видає жахливий сон, після якого заснути буває дуже важко. А якщо це і вдається зробити, то чомусь прокидаєшся вночі знову, побачивши продовження свого кошмару.

Виходом з цієї ситуації може стати лише власне перепрограмування. Людина повинна малювати в своїй уяві лише райдужні картини, негативу в них просто не повинно бути місця. Рекомендується дивитися на ніч комедії або читати позитивну літературу, а від перегляду новин або важких, депресивних фільмів слід відмовитися. Звичайно, за один день змінити свою поведінку неможливо, але слід зробити над собою зусилля, і тоді через кілька тижнів стан покращиться. Допоможе розслабитися тепла ножна ванна і чай на травах перед сном.

перезбудження

Якщо людина збуджена і його тривалий час мучить якась проблема, то у нього можуть з`явитися проблеми зі сном. Він буде намагатися вирішити проблему уві сні, змушуючи свій мозок активно аналізувати інформацію. Як наслідок, безсоння стане супутником людини надовго.



Щоб не впадати в такий стан, потрібно розслабитися і відпустити проблему. Звичайно, багатьом дана порада може здатися знущанням, оскільки зробити це дуже складно. Але, між тим, потрібно обов`язково спробувати розслабитися і налаштуватися на позитивне вирішення неприємностей. У цьому може допомогти медитація, адже коли людина входить в цей стан, навколишній світ перестає для нього існувати. Якщо не виходить розслабитися, то можна поніжитися в теплій ванні з ефірними маслами, а потім попити чаю з ромашкою.

Важливо також зрозуміти, що від витрачених нервів людини проблема не вирішиться. Краще малювати в своїй уяві картину, яскраво демонструє, що негативна ситуація вирішилася благополучно. Такий настрій обов`язково приведе до успіху, а сон буде міцним і безперервним.

захворювання

Якщо людина задається питанням: «Чому я часто прокидаюся вночі?», Хоча видимих причин для цього немає, йому слід згадати про наявність у себе таких захворювань:

  • епілепсія;
  • гіпертонія;
  • виразка;
  • стенокардія.

Все це може стати причиною нічних пробуджень. Також отруєння алкоголем нерідко викликає кошмари і галюцинації, і, як наслідок, людина часто прокидається ночами. Дуже важливо контролювати перебіг хвороби, приймати відповідні ліки, проходити планові огляди, тоді вдасться спати спокійно ночами.

Можливо вас зацікавить наша стаття про інше порушення сну - Чому вночі зводить ноги судомою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!