» » » » Як дати дитині таблетку?

Як дати дитині таблетку?

Як дати дитині таблетку?

Багато батьків стикаються з серйозними труднощами, коли мова заходить про те, щоб змусити дитину лікуватися, особливо якщо треба пити таблетки, які неприємні на смак. Що ж можна зробити, щоб дати дитині ліки, витративши при цьому мінімум нервів і зусиль?

Для таких випадків можна використовувати препарат у вигляді супозиторіїв (свічок), суспензій (сироп) або ж перетерти таблетку в дрібний порошок.

Виберіть відповідну форму ліки

Дізнайтеся, які лікарські форми препарату можна використовувати. Оскільки проблема відмови маленьких пацієнтів від несмачних таблеток не нова, більшість ліків для дітей доступні в тих формах, які не викликають труднощів при їх прийомі. Це різноманітні сиропи, суспензії і краплі, які мають приємний смак, тому малюки п`ють їх із задоволенням. Також існують спеціальні покриття для таблеток (наприклад, солодкої глазур`ю) - в такій формі можна дати дитині ліки без особливих проблем. Однак завжди слід пам`ятати про те, що входять до складу ліків підсолоджувачі і ароматизатори можуть викликати алергічну реакцію.

Малюкам молодше трьох років не рекомендується давати таблетки, тому що в цьому віці дітки ще не вміють їх пити, і таблетка може викликати у них блювотний рефлекс. В цьому випадку препарат можна застосувати в супозиторіях (свічках) або перетерти таблетки в дрібний порошок. Досить двох столових ложок: в одну покладіть таблетку і опуклою стороною другої ложки притисніть таблетку зверху з невеликим зусиллям. Такий порошок можна змішати з солодким чаєм, компотом або сиропом. Простежте, щоб порошок не залишився на дні чашки або пляшечки, однак якщо таке трапилося, не треба давати дитині додатково ще ліки, щоб не сталося передозування.

Давайте ліки дитині граючи



Вивчіть інструкцію із застосування препарату, адже вам, швидше за все, доведеться на доступному для малюка рівні пояснити, навіщо його треба приймати. Діти від природи допитливі, і якщо розповісти дитині, що робить кожна з таблеток, буде простіше умовити його прийняти ліки. Не намагайтеся йти на крайні заходи і насильно давати дитині ліки - плаче малюк може просто-напросто їм вдавитися.

Задіюючи фантазію, перетворите лікування в захоплюючу гру. Придумайте історію про те, як хоробрі ліки допомагають організму дитини перемагати злих мікробів. І пам`ятайте, що будь-які зусилля ви не прикладали, ваша любов і турбота - найголовніше.

Не забувайте про безпеку

Приймайте тільки призначені лікарем препарати. Не займайтеся самолікуванням. Перш ніж почати прийом, обов`язково переконайтеся в тому, що у вашого малюка немає протипоказань до застосування ліків. Вивчіть побічна дія препаратів і їх сумісність один з одним. Уважно стежте за тим, щоб дитина не могла взяти ліки самостійно, зберігайте їх в недоступному для дітей місці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!