» » » Чому не можна одружуватися?

Чому не можна одружуватися?

Чому не можна одружуватися?

Кажуть, що одружуватися в травні і в високосний рік є поганою прикметою. З чим це пов`язано? Чи дійсно варто побоюватися одружитися або ж це просто погані забобони?

У цій статті розглянемо, чому не можна одружуватися в травні і високосний рік.

Чому не можна одружуватися в травні

Говорячи про те, чому місяць травень вважався в Стародавній Русі нещасливим для одруження, потрібно обов`язково звернутися до його походженням. Травня означає виснаження, важку роботу. Цей місяць вважався досить важким для збору врожаю, вимагав чимало клопоту. Говорили, що в цей місяць потрібно багато маятися.

А у римлян травня мав інше тлумачення. Він походить від імені бога Маюс. Це був покровитель зростання і розвитку. У них вважалося, що одружуватися небезпечно в березні, так як цей місяць належав Марсу - богу війни.
А ось місяць травень якраз був сприятливим для одруження.

Чому не можна одружуватися у високосний рік



Що ж стосується високосного року, то тут досить важко сказати, звідки пішло марновірство.

Пов`язано це з містикою. Причому насправді ніякої містики в високосному році немає. Адже сонячний рік триває не 365 днів, а дещо більше. Щороку кількість часу, який залишається після 365 днів, збільшується, і раз на чотири роки цього часу достатньо, щоб додати календарем ще один день. Виходить, що високосний рік є винаходом людства.

Хоча згідно з прикметами той, хто одружився в високосний рік, буде багато страждати від бід. Втім, як відомо, багато народів зовсім не живуть за юліанським календарем і у них просто-напросто не буває високосного року. Так що високосний рік в принципі не є небезпечним для одруження як і травень місяць. Більш того багато пар навіть прагнуть спеціально одружитися в останній місяць весни або в унікальний за своєю суттю рік.

Якщо ж ви не можете зрозуміти, чому та чи інша людина не хоче одружуватися, то ми рекомендуємо прочитати статті по темі:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!