» » » Чи можна одружуватися у високосний рік?

Чи можна одружуватися у високосний рік?

Чи можна одружуватися у високосний рік?

Початок подібним забобонам було покладено ще в стародавній Греції і Римі. А продовження їм дали в Стародавній Русі, адже покровителем високосного року тут вважався св. Касьян (заздрісний і негарний, погляд якого приносив нещастя). Відповідно, і рік, яким він був покровителем, не міг принести нічого доброго. Якщо ж в "рік Касьяна" доводилося вінчатися, то перед самою церемонією звіщали: "вінчає цим вінцем, а не тим високосним кінцем". Але чи так уже страшний цей "високосний" рік, і звідки бере свій початок?

Високосний рік з`явився слідом за введенням Цезарем юліанського календаря, який ділив сонячний рік на календарні дні і місяці. Але рік виходив не рівним (у ньому було 365 днів, 6 годин) і тоді придумали високосний рік, який "наздоганяв" тривалість сонячного року.

Слідуючи з вище написаного, Ви можете бачити, що високосний рік - це не що інше, як просто людське винахід, і ніякої містики в ньому немає. На думку священиків, високосний рік абсолютно нічим не відрізняється від звичайного року. Він не може нести людям лиха через простого зайвого календарного дня. І одружитися в цей рік можна, як і в іншій будь-який рік, головне, треба бути готовим душею, тілом і розумом.

Однак, безліч марновірств стійко ускладнюють життя більшості людей, і вони далі задаються питанням, чи можна одружуватися у високосний рік.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!