» » » Чи можна одружуватися на сестрі?

Чи можна одружуватися на сестрі?

Чи можна одружуватися на сестрі?

Погодьтеся, тема дуже цікава. У багатьох людей викликає насмішку питання про те, чи можна одружуватися на сестрі, або на близьких родичів. Але це цікавить багатьох, і заслуговує не сміху, а серйозного, об`єктивного розбору різних сторін цього складного питання.

Традиції

Історично, традиція шлюбів між близькими родичами була широко поширена в правлячих сім`ях різних держав минулого. Найчастіше, це робилося заради "чистоти крові" і утримання влади. Але те, що було прийнято у правителів, народу було строго заборонено мораллю і релігією. Мораль Російського товариства досі не схвалює близькоспоріднених шлюбів, але, як завжди у випадку з мораллю, чіткі межі визначити неможливо: хтось спокійно ставиться до таких шлюбів, а кому-то необхідно відсутність спорідненості до сьомого коліна.

Кодекс

Сімейний кодекс РФ забороняє шлюби між близькими родичами. Це означає, що вступити в законний шлюб з сестрою не вийде, його просто не оформлять. У той же час, можна офіційно одружитися з двоюрідною сестрою - це дозволено. Але неможливість вступу в шлюб юридично, зовсім не означає, що заборонені самі такі відносини. Просто це не можна офіційно оформити, але жити разом повноцінної подружнім життям законом, природно, не заборонено.

природа



З точки зору біології, шлюби між людьми, що складаються в близькій спорідненості, небажані, через схожість генетичного матеріалу. Адже чим більше схожість генів обох батьків, тим більша ймовірність того, що генетичні порушення, що не проявилися у батьків, проявляться у їх дитини. Це не означає, що у того, хто одружився на своїй сестрі, обов`язково будуть діти-виродки. Просто шанс на появу хронічних хвороб у таких дітей більше. Також виникає питання - чи можна одружуватися на троюрідною сестрою, без будь-яких генетичних наслідків? Відповідь проста, можна, якщо вас не будуть діставати думки родичів.

Підводячи підсумки, людям, які вирішили створити сім`ю з братом або сестрою, потрібно всерйоз готуватися до складнощів, що випливають і цього рішення. Їм доведеться подолати громадську думку, нерозуміння родичів, набегаться по лікарях-генетикам ... Одним слово, відстояти своє право на щастя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!