» » » У скільки виходити заміж?

У скільки виходити заміж?

У скільки виходити заміж?

Юні дівчата завжди хочуть стати зрілими красунями, щоб підкорювати серця і управляти чоловіками одним рухом мізинця! А, чи багато дівчат, в даний час, замислюються про те, що треба створювати сім`ю? Кого з ваших знайомих хвилює, скільки виходити заміж? Так, суспільство і звичаї змінилися.

Але призначення жінки на цій землі не змінилося, вона створена, щоб залишити після себе потомство, щоб рід людський продовжився. Для цього, звичайно, потрібен чоловік, а краще - чоловік, щоб було, кому утримувати жінку і дітей. І, тільки зрозумівши це, дівчина починає замислюватися, у скільки років виходити заміж.

Трохи історії

У всі часи, коли ще не було в суспільстві такого темпу, урбанізації та прогресу, жінка сприймалася, як частина чоловіки, але ні в якому разі, як особистість, людина, вільний індивідуум. Стародавні російські звичаї розповідають нам, звідки пішла традиція вдягати на голову нареченої фату. Виявляється, фата символізує похоронний білий саван. Дівчина, стаючи дружиною, вмирала, але з`являлася нова людина - дружина свого чоловіка. Тому, в день весілля дівчину ховали, а на другий день величали, як дружину.



З цього прикладу видно, що жінка ставала "кимось" тільки тоді, коли виходила заміж, в давнину, чим швидше це відбувалося, тим більше честі віддавалася жінці. Якщо дівчинка 14-ти років була незаміжня, то вважалося, що в ній є якась вада. Батьки юнака, в цьому випадку, починали шукати у майбутньої невістки всілякі недоліки, і заспокоювалися, як правило, тільки розміром приданого.

У той час дівчата зовсім не замислювалися, скільки можна вийти заміж, тому що за неї це вирішували батьки. Як правило, у православних це було в 14 років, у католиків - в 12 років, а у мусульман взагалі дівчинку могли віддати заміж в 7-8 років. Причому, батьки могли і "пообіцяти" дівчинку нареченому вже при народженні. По-різному складалися жіночі долі, але найчастіше жінка була власністю чоловіка, і обзавестися він нею прагнув, як можна раніше.



На Русі, особливо в 18-19 століттях, вже не було зовсім ранніх шлюбів. Дівчат віддавали заміж у 16 або 17 років. Мало того, дівчата були зовсім не проти! Вони навіть ворожили на нареченого, дізнавалися, скільки можна виходити заміж. Це завжди відбувалося весело, з жартами і розіграшами. Женихи, якраз в цих іграх, і доглядали собі майбутніх дружин.

сучасний погляд

Сучасні жінки не просто не поспішають виходити заміж, вони принципово проти того, щоб прив`язувати себе до чоловіка. Жінки стали висококласними фахівцями, керівниками виробництва, власницями бізнесу. Вони вже не підкоряються нікому ні до шлюбу, ні після нього. Інститут сім`ї стає все менш затребуваним. Стали модними цивільні шлюби, які, і полягають, і розриваються дуже легко. Але вселяє надію те, що держава, нарешті, звернулося обличчям до сім`ї, до шлюбі, до материнства. У зв`язку з тим, що зараз ведеться велика пропаганда цінностей сім`ї, багато подружжя реєструють шлюби офіційно. І, вже юні дівчата почали знову ставити питання, у скільки я вийду заміж. У сучасному світі є маса прикмет, за якими треба планувати день, місяць, число, коли реєструвати шлюб. З 1 по 12 рік 21-го століття були щасливі дні - 1 січня першого року, 2.02. 02, 3.03.03, і так далі. У цьому році була остання гарна дата 12.12.12.

Православ`я накладає свої закони на терміни весіль. Не можна одружуватися і веселитися в пости, особливо, в передвеликодній, влітку теж небажано. А, ось восени - будь ласка. Пов`язано це з тим, що з давніх-давен селяни працювали в полі влітку, а восени, коли урожай зібрано, можна було і повеселитися, зіграти весілля. Також весілля дозволені, і бажані були на Червону гірку, в червні.

І, остання прикмета - одружитися в травні, все життя маятися. Але життя показує зовсім інше, у скільки б років ви не вийшли заміж, коли б не зіграли весілля, найголовніше, бути щасливою. Немає щастя - ні родини. Любити треба свого обранця, дівчатка! І, тоді року - не біда, а радість - подвійно!

Коли виходити заміж?

А, тепер трохи про вік. Зараз в суспільстві прийнято замислюватися про шлюб не раніше 22-25 років. Так, вік молодят все зростає. А, адже, дівчата мають найміцніше здоров`я в репродуктивному плані з 20 років. Лікарі стверджують, що народжувати жінці в перший раз саме в районі 20 років. Так що, думайте, у скільки виходити заміж, щоб народити легко. А взагалі, якщо у вас вже є діти, але не склався шлюб, то виходити заміж треба в будь-якому віці! Рано, пізно - не має значення! Ви повинні знайти свого супутника, хоч в 30 років, хоч у 60. І не треба себе придумувати всякі обмеження. Вік - це всього лише умовність, яка зникне, коли ви зустрінете свого чоловіка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!