» » » Що таке тиждень?

Що таке тиждень?

Що таке тиждень?

Не завжди людина вміла обчислювати час так, як ми зараз звикли це робити. Винахід календаря дозволило людині впорядкувати відрізки часу в формі днів, тижнів і місяців. А що таке тиждень? І з скількох днів вона складається?

Давайте розбиратися.

визначення тижні

Тиждень - це період часу тривалістю в сім діб. Принциповим моментом стає, коли ми говоримо про календарного тижня. Вона обов`язково починається з понеділка. Коли ми не прив`язуємося до календаря, то тиждень може означати і просто сім діб незалежно від того, з якого дня йде відлік. Робочий тиждень зазвичай триває з понеділка по п`ятницю.

Виникнення такого обчислення не пов`язують з конкретними персоналіями, але його точно відносять до часу появи юліанського календаря. Іноді говорять про біблійну основі в такому обчисленні: Бог був зайнятий створенням Миру рівно 7 днів, а в останній він відпочивав. І тому всупереч звичній практиці неділю вважається першим днем тижня.



В тижня кожен день має свою назву. Наприклад, в слов`янських мовах ці назви тісно пов`язані з седмицями, якими обчислюється час в церковному середовищі. А тому назви дуже наближені до біблійних подій і в чомусь схожі на цифри: понеділок, вівторок, середа, четвер, п`ятниця, субота, неділя (читайте статтю Чому дні тижня так називаються).

Тижневе обчислення часу знайшло своє відображення в різних формах народної мудрості. Безліч прислів`їв і приказок пов`язано з тижнем як основний часовий одиницею. Відоме "без року тиждень" підкреслює малу кількість часу після чого-небудь. Правда, іноді тиждень може здаватися вічністю.

Про те, чому тиждень так називається, читайте в статті Чому тиждень називається тижнем.

Дізнатися інші нові для себе слова ви можете в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!