» » Коли можна вінчатися?

Коли можна вінчатися?

Коли можна вінчатися?

Зв`язати себе узами шлюбу перед людьми, можна в будь-який робочий, для РАГСу, день. Насправді все набагато складніше, коли двоє закоханих вирішують стати чоловіком і дружиною перед Богом, тобто обвінчатися. Вінчання відбувається з урахуванням всіх особливостей церковного календаря, а, він наповнений різними подіями, протягом усього року. Коли можна вінчатися?

Коли можна вінчатися в церкві

Перше правило, з яким зіткнуться майбутні молодята, якщо вирішувати обвінчатися, таїнство не здійснюється у вівторок, четвер і суботу, на протязі всього року.

Крім того, вінчання заборонено напередодні, і, під час Різдвяного (28 листопада - 6 січня), Великого, Петровського та Успенського (з 14 по 27 серпня) постів. Дати Великого і Петровського постів змінюються, в залежності від свята Великодня, тому їх потрібно уточнювати за церковним календарем щорічно.

Також заборонено проводити таїнство вінчання під час святок (7-19 січня), на масляного і світлої тижнях, оскільки ці дні особливе для всієї церкви, в цілому, і, не дозволяють відволікатися на приватні свята, такі як весілля.

Коли рекомендується вінчатися



За старих часів на Русі весілля починалися в середину осені - з 15 жовтня - і тривали до середини весни. Це пов`язано з тим, що все літо і початок осені, люди були зайняті на роботі в полях. Незважаючи на те, що зараз у більшості з нас немає необхідності працювати на оранці, цей час все ще вважається придатним для здійснення таїнства вінчання.

Особливо вдалими для вінчання вважаються свята Богородиці, адже, саме вона, протегує сімейного життя. З 21 липня по 4 листопада святкуються дні Казанської, а 26 жовтня - Іверської ікон Божої матері.

Знайти підходящу для вінчання дату можна в будь-який час року. Головне не забувати, що таїнство вінчання - це дуже важлива подія в духовному житті молодої сім`ї, тому поставитися до нього треба з особливою відповідальністю. А, це означає, що майбутні чоловік і дружина повинні подбати не тільки про вибір дати вінчання, а й про дотримання інших, попередніх таїнства, обрядів, таких, як заручини. Щастя, вам і любові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!