» » » Коли день святого валентина?

Коли день святого валентина?

Коли День святого Валентина?

Коли День святого Валентина

Як не дивно, але не всі з нас знають, коли День святого Валентина. А адже це свято вже міцно укорінився в нашій країні і в усьому світі. Ще б пак, адже святкувати в Росії День святого Валентина почали ще з початку 1990-х років.

«А з чого все почалося?» - Запитає допитливий читач. А почалося все з того, що один з римських імператорів заборонив одружуватися чоловікам, а жінкам, відповідно, виходити заміж. І лише священик на ім`я Валентин освячував шлюби закоханих. Природно, таємно і під покровом ночі. Крім цього, є й інша легенда. Нібито Валентин був священиком, який був таємним християнином і проводив обряди вінчання в ті часи, коли це було заборонено. В кінцевому підсумку, він був страчений, але справа його живе і зараз.

Так це чи ні, ніхто не знає. Ніяких по-справжньому серйозних доказів всієї цієї історії немає. Важливо лише те, що тепер 14-го лютого, щорічно, дуже багато людей відзначають День святого Валентина або ж День всіх закоханих. Своїх улюблених в цей день прийнято радувати подарунками: квітами, цукерками, іграшками, а також «валентинками» - це спеціальні листівки, які дуже часто виготовляються у формі серця. Вони є певним символом даного свята.



І хоча святкування Дня святого Валентина не схвалюється деякими релігіями або релігійними діячами, люди по всьому світу, починаючи з Російської Федерації, Сполучених Штатів Америки і закінчуючи Францією і Японією, вітають своїх улюблених і влаштовують незабутні романтичні вечори. А ось в Саудівській Аравії, до речі, святкування Дня святого Валентина карається дуже серйозними штрафами.

Коли День святої Валентини

Щоб не було плутанини, варто зауважити, що білоруси відзначають шостого лютого свято, який називається День святої Валентини. У цей день вони згадують і вшановують святу Валентину Мінську, яка за життя була ясновидиці і служила Богові. До Дня всіх закоханих це свято, природно, не має ніякого відношення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!