» » » Як святкують день святого валентина?

Як святкують день святого валентина?

Як святкують день Святого Валентина?

День всіх закоханих є найромантичнішим святом у всьому світі. Саме в День святого Валентина багато набираються сміливості зізнатися в своїх почуттях і обдарувати свою другу половинку романтичним подарунком.

З чого все починалося?

Існує безліч думок щодо того, коли з`явилося це свято. Ще за часів давньої поганської культури стали проводитися фестивалі, присвячені богині любові.

Найбільш поширена думка про те, що історія Дня святого Валентина почала свій відлік за часів правління Клавдія II. Імператор вважав, що шлюб і сім`я заважають воїну-легіонеру думати про успіхи і славу країни. Тому Клавдій II заборонив їм одружитися. Але на допомогу всім молодим закоханим парам прийшов священик Валентин, який таємно проводив обряд вінчання. Більш того, існує думка, що він міг помирити посварених, був порадником з написання любовних листів, передавав подарунки коханим дівчатам від їхніх вояків.

Священика не тільки заарештували, але і засудили до страти. Валентин був закоханий в дочку тюремника. Перед стратою він написав їй лист з підписом «Твій Валентин». Згодом священик був зарахований до лику святих, а 14 лютого було офіційно оголошено Днем святого Валентина. Але в XX столітті католицька церква перестала святкувати цей день як велике свято, так як дані про життя священика були визнані недостовірними.

святкові традиції

Найголовнішим подарунком цього дня є валентинка у вигляді серця, пробитого стрілою Амура. Такі листівки з`явилися ще на початку дев`ятнадцятого століття в Англії. Вони були саморобними, і їх прикрашали за допомогою мережив і бісеру. З 1847 року одну американка розпочала свій бізнес з масового виготовлення валентинок. В даний час валентинки виготовляються з різних матеріалів: бісеру, оксамиту, засушених квітів.

Пізніше з`явилася ще одна чарівна традиція - дарувати своїм коханим цукерки з вітальними словами. Цукерки вкладалися в коробку у формі серця.



У свято День святого Валентина багато влаштовують весілля. Вважається, що шлюб, укладений в цей день, буде дуже міцним і щасливим.

Святкування в різних країнах

В Японії закохані в цей день дарують один одному солодке, найчастіше шоколад. Такий подарунок у цій країні увійшов в моду ще в тридцяті роки. Також проводиться конкурс, хто голосніше прокричить любовне визнання.

Напевно, це самий витратний свято для французів, так як в цій країні прийнято дарувати своїй коханій дорогоцінну прикрасу. Також частими подарунками є романтичні подорожі, дороге сексуальну білизну, шоколадні муси. Не дарма Францію називають «Країною любові». Саме тут з`явилися любовні послання у формі римованого чотиривірші.

Мешканкам Данії пощастило трохи менше, ніж француженкам. Їм чоловіки дарують засушені квіти.



Цікаво, що в Фінляндії в цей день святкують так званий День друзів. Жителі цієї країни замислюються над тим, які відносини складаються з друзями, з улюбленими і нелюбимими. Тут це свято відзначають усі, незалежно від того, закоханий ти чи ні. Прийнято дарувати валентинки, іграшки та солодощі.

У Великобританії існує повір`я, згідно з яким якщо незаміжня дівчина, вставши до сходу сонця у вікна, побачить перехожого чоловіка, це і є її суджений або її майбутній чоловік буде схожий на цього перехожого. У цей день прийнято дарувати жінкам червоні троянди. У Великобританія вітають не тільки своїх близьких, але і домашніх вихованців, обдаровуючи їх різними презентами.

Жителі Уельсу виготовляють з дерева «ложки любові». Прикрасами служать ключі і сердечка. Такий подарунок говорить про те, що людина знайшла шлях до серця своїй коханій.

В Італії це найсолодший день в році, так як жителі балують своїх улюблених різними солодощами. Але відзначають свято тільки закохані пари, традиційно влаштовуючи вечеря в ресторані або піцерії.

Поляки намагаються здійснити паломництво в Познаньську митрополію. Згідно з переказами, тут покояться мощі святого Валентина.

Якщо канадка в цей день запропонувала своєму коханому одружитися, то він не має права відмовляти, інакше йому загрожує штраф або арешт.

У Саудівській Аравії це свято строго заборонений. Тому, хто зважиться його відзначити, загрожує великий штраф. Навіть магазинах з сувенірами в честь цього свята торгувати забороняється, щоб не поширювати гріховні традиції із Заходу.

Але зате на Ямайці не існує ніяких заборон, і в цей день весело проводяться «голі весілля».

День закоханих в Росії раніше відзначався на початку літа. Він був пов`язаний з шануванням історії кохання Петра і Февронії. В даний час для росіян ця дата - 14 лютого - стала повноцінним святом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!