» » Що таке акселерометр?

Що таке акселерометр?

Що таке акселерометр?
Що таке акселерометр?

Популярність смартфонів сьогодні на піку. Це невеликий пристрій дуже зручно. Адже, по суті, це маленький комп`ютер в ваших руках. Але, як і у будь-якого телефону, у смартфонів є одна велика негативна риса - маленький екран. Бродити по сайтах, читати статті було б з них дуже незручно, якби не акселерометр. Багато споживачів, напевно, навіть і не знають, про що йдеться. Що ж таке акселерометр?

Акселерометр - що це таке?

Це електронне вбудований пристрій, яке забезпечує зручність використання монітора гаджета. Тобто він допомагає міняти орієнтацію показується картинки портрету на режим пейзажу. Давайте наведемо простий приклад.

Ви сидячи читали якусь статтю, але втомилися і вирішили прилягти. Відомо, що читати лежачи на боці набагато зручніше, ніж на спині. Саме так роблять практично всі люди. На звичайному телефоні читати в такому положенні буде складно. А ось смартфон за допомогою акселерометра тут же виставить написане паралельно землі. Тобто створить зручність для читання.

У деяких моделях, щоб запрацювала ця функція, треба просто струсити гаджет. Але в основних мделях вона працює в автоматичному режимі. Повернули сам пристрій - автоматично повертається зображення на екрані. У тому випадку, якщо вам необхідно просто зателефонувати, повертаєте смартфон вертикально, і на екрані все стає на свої місця.



Але і це ще не все. У функції акселерометра входить також збільшення шрифту при написанні повідомлення. І установка розширення колонок сайтів, які ви переглядаєте, причому зменшувати шрифт немає необхідності.

Точно такі ж акселерометри використовуються і в планшетах, так як це електронний пристрій призначений саме для перегляду сайтів, фільмом і фотоальбомів.

Для тих, хто цікавиться пристроями для гаджетів, рекомендуємо ознайомитися зі статтею Що таке G-сенсор.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!