Що таке віджет?

Що таке віджет?

Що таке віджет і навіщо він потрібен?

  • З поняттям віджет ми зазвичай можемо зіткнутися в інтернеті, переглядаючи черговий небезінтересний сайт. Однак, далеко не всім користувачам славного інтернет-простарнство відомо призначення віджета. У найвужчому розумінні, віджет - це програма, створена для того щоб виконувати певну функцію або функції.

Приклади віджетів в контакті:

  • Відкривши черговий сайт, ми можемо помітити, що став останнім часом популярним, так званий "лайк", від розробників vkontakte.ru. Цей віждет являє собою невеликий прямокутник, як правило під основним змістом сайту. Він синьо-блакитного кольору (основна колірна модель vkontakte.ru), всередині написано "мені подобається", а поруч символ схвалення у вигляді кулака з відкритим більшим пальцем. Яка його функція? Вона дуже безхитрісно. Коли ви натискаєте на прямокутник, то віджет створює посилання, яку перенаправляє на сайт vkontakte.ru для подальшої обробки. І на вашій сторінці в розділі "стіна" з`являється потрібне посилання і заяву про те, що вам ця посилання сподобалася.
  • Це приклад роботи інтерактивного віджета, який призначений для поширення інформації про сайт, на якому він встановлений.
  • Ще один віджет від розробників vkontakte.ru - це віджет створений для того, щоб відвідувач сайту міг залишити свій коментар, наприклад, до статті. Це неймовірно вигідно для власників електронних сторінок в інтернеті. Адже за допомогою цього віджета, можна набрати більшу аудиторію користувачів, які прийшли з контакту. Ми думаємо зайве згадувати і про те, що це досить серйозна стаття доходу для адміністрації vkontakte.ru.
  • Існують віджети, які непредназначени для роботи з користувачем сайту. Це Неінтерактивні віджети.

Що таке віджет в телефоні?

  • Технологія роботи віджету в мережі і віджету в телефоні побудована за одним принципом. Віджет в телефоні - це графічна надбудова, встановлена в телефоні. Зазвичай вона служить для прикраси, розваги або передачі певної інформації. Само собою для того, щоб отримати свіженький віджет в своєму телефоні, потрібно бути щасливим володарем просунутої моделі стільникового комунікатора. Чи не телефону, дорогий читачу, а комунікатора, так як ці прилади по-іншому назвати язик не поварачівается. Як приклади комунікаторів можна виділити Samsung WiTu, деякі смартфони від фінського бренду Nokia і деякі моделі LG. Звичайно ж всім відомий iPhone від компанії Apple входить в їх число. До речі кажучи, iPhone працює практично за принципом віджетів, тільки ці віджети є цілими потужними програмами. Щоб наповнити iPhone вмістом необхідно завантажувати додатки для телефону з сайту розробника.

Що таке гаджет?

  • На відміну від віджета, гаджет - це пристрій, який можна помацати, відчути його вагу і фактуру. Загалом потримати в руках. Віджет існує тільки у віртуальному просторі, ну а гаджет - це прилад, який займає місце вже в реальному світі.
  • Слово гаджет прийшло до нас з англійської мови. Гаджет (від англ. Gadget) означає приналежність. Гаджет визначають як якесь технічне пристосування, яке володіє підвищеною функціональністю. У більшості випадків в роботі гаджетів активно використовуються цифрові технології. Одна з відмінних рис гаджітов - це їх портативність, тобто будь-який гаджет можна взяти з собою, і він не займе багато місця. Як приклад гаджета можна згадати кишеньковий комп`ютер або телефон з різними потужними функціями і відповідної цінової категорії.

Не дивлячись на всю різноманітність гаджетів і віджетів, не варто забувати про їх головної мети. А їх головна мета - забезпечення комфорту користувача, а не привнесення прибутку в казну розробника.





Як казав Карл Маркс: "Ідея стає матеріальною силою, коли вона опановує масами."



Увага, тільки СЬОГОДНІ!