» » » Для чого смартфон?

Для чого смартфон?

Для чого смартфон?

Смартфон (smartphone) в перекладі з англійської можна розшифрувати як «розумний телефон». Це визначення якнайкраще характеризує даний прилад. Крім основних функцій звичайного телефону, таких як здійснення дзвінків і обмін повідомленнями, смартфони мають практично безмежним простором можливостей.

Багато хто до цих пір сперечаються про те, навіщо потрібен смартфон, якщо вистачає і звичайного кнопкового телефону для дзвінків. З огляду на, що вартість більшості смартфонів на порядок вище, ніж вартість у звичайного телефону, хочеться відразу зрозуміти, в чому цей пристрій може стати в нагоді.

Можливість завжди залишатися на зв`язку

З звичайним телефоном ми маємо можливість спілкуватися за допомогою телефонних дзвінків, SMS і MMS. Смартфони ж в свою чергу дозволяють використовувати різні додатки-месенджери для спілкування за допомогою мережі інтернет, такі як Skype, ICQ, Viber. І це ще один плюс смартфонів - більшість з них підтримує режим роботи з такими бездротовими мережами, як LTE, 3G і 4G, які забезпечують високошвидкісний доступ до Інтернету. Ви зможете спілкуватися за допомогою не тільки спеціальних додатків - у вас також з`явиться можливість перевіряти повідомлення і переглядати новинну стрічку в соціальних мережах прямо з телефону. Ніщо не вислизне від вашої уваги, коли ви не вдома і у вас немає доступу до комп`ютера.

Домашній офіс в телефоні

Кількість доступних для скачування і установки на смартфон додатків не піддається обчисленню. Кожен може знайти те, що стане в нагоді йому не тільки для розваг, а й для роботи, скориставшись каталогом додатків: Play Market - для Android, AppStore - для iOS. Так, крім можливості вести переговори або навіть влаштовувати відеоконференції з колегами за допомогою Skype та інших аналогічних програм, ви також зможете автоматично отримувати повідомлення про нові листи, що приходять на вашу електронну пошту, і навіть віддалено зможете управляти робочим комп`ютером, просто встановивши відповідну програму. Тепер вам не обов`язково постійно перебувати на своєму робочому місці - практично всі питання ви зможете вирішувати віддалено за допомогою всього одного пристрою. Деякі програми дозволяють також працювати з текстовими файлами, даючи можливість не тільки читати, але й редагувати їх.

Фотоапарат, відеокамера, диктофон, калькулятор і навіть ліхтарик - все в одному пристрої



Ми звикли, що велика частина техніки, яка використовується нами сьогодні, є багатофункціональною. Але смартфони в цьому відношенні б`ють всі рекорди. Хоча, дивлячись на багато моделей смартфонів, створюється враження, що ними можна навіть горіхи колоти, це, мабуть, єдине, чого вони робити не вміють. У всьому іншому їх можливості вражають уяву.

У більшості смартфонів використовується вбудована камера високої чіткості, яка буде знімати фото і відео значно кращої якості, ніж ваш фотоапарат п`ятирічної давності. У деяких пристроях використовується навіть 2 камери - основна і фронтальна, для зручності здійснення відеодзвінків.



Крім того, ви можете використовувати смартфон як диктофон, будильник, органайзер, калькулятор, радіо, wi-fi роутер і т. Д.

Незалежно від того, для чого смартфон буде використовуватися, на ньому завжди повинна бути встановлена операційна система. Це чи не головний компонент пристрою, через який розпалюються численні суперечки, яка операційна система краще? На даний момент в смартфони встановлюють наступні операційні системи:

  • Android - найпоширеніша операційна система для смартфонів у світі.
  • Windows Phone, Windows Mobile і Windows CE. Незважаючи на те, що випущені одним виробником, кардинально відрізняються один від одного.
  • IOS - використовується виключно на смартфонах компанії Apple і є її індивідуальною розробкою.
  • BlackBerry OS в основному використовується на портативних пристроях в США.
  • ОС Linux, в свою чергу, найбільш популярна в країнах Азії і т. Д.

Яка б операційна система у вас на смартфоні не використовувалася, кардинально на принцип його роботи це ніяк не вплине.

З ерою смартфонів збіглася і епоха сенсорних екранів. Завдяки таким екранам відпала необхідність у використанні кнопок на телефоні, крім того, практично в кожному пристрої на сьогодні встановлена IPS-матриця, що дозволяє передавати екрану зображення високої чіткості і демонструвати користувачеві вміст монітора практично під будь-яким кутом. Завдяки цьому всі дії користувач робить прямо на екрані свого пристрою. Однак деякі сучасні моделі смартфонів все ж випускають в кнопочному варіанті, але це скоріше для тих, хто просто не готовий переучуватися і занадто консервативний, щоб користуватися сенсорними моделями.

Питання скоріше полягає не в тому, навіщо смартфон потрібен, а в тому, як по максимуму використовувати його можливості. І тут все залежить тільки від вас.

Читайте також статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!