» » Як зробити проектор?

Як зробити проектор?

Як зробити проектор?

Проектор - корисна річ як для квартири, так і для заміського будинку. Вибір проектором на вітчизняному ринку досить різноманітний, але вартість такого пристрою, аж ніяк, не мала. Це і є причиною того, що багато хто хоче заощадити на покупці проектора, тобто, ні багато ні мало, а приблизно 45000 рублів. Причому деякі умільці можуть виготовити примітивне пристрій, який обійдеться їм усього 150 рублів. Як зробити проектор? Які інструменти і допоміжні матеріали необхідні для цього, викладемо вам в цій статті.

Виготовлення примітивного проектора

Для виготовлення бюджетного проектора, ви повинні мати під рукою длиннофокусная лінза великого діаметра (не менше 10 см), темний скотч (кілька мотків) і набори дитячого картону (листи в них повинні бути великого розміру). Перш, ніж приступити, безпосередньо, до виготовлення проектора, необхідно виміряти передню частину монітора. Поставтеся до цієї роботи, як можна більш точно. Далі приступаємо до роботи - спочатку нам необхідно зробити короб квадратної формиіз картону. Його розміри сторін - 40-50 см, але при виготовленні короба не робимо одну бічну сторону і дно.

Візьміть лінзу, оберніть її картоном по краях - вона не повинна випадати з отриманого конуса, але в той же час, повинна провертатися. У центрі дна коробки необхідно зробити отвір такого розміру, щоб виготовлений нами циліндр міг пересуватися. Тепер слід закріпити циліндр в коробці, а коробку - на моніторі. Перед тим, як зробити проектор своїми руками, ви можете запастися дротом зі скріпками на обох кінцях, який використовується для більш надійного кріплення коробки до монітора - одна скріпка чіпляється за вентиляційний отвір на моніторі, а друга - за виготовлену вами коробочку.

Спроектувати зображення можна як на світлу стіну в будинку, так і на попередньо закріплену на стіні чисто біле простирадло, яка цілком впорається з функціями екрану. У тому випадку, коли вам не підходить якість зображення, скористайтеся програмою ACDSee 7.0. Включайте фільм в цій програмі (вона підтримує в сьомій версії перегляд фільмів), встановіть корекцію автоуровней і дивіться фільм зі збільшеною яскравістю. Встановіть додаткові лінзи, які будуть коригувати орієнтацію зображення.

Виготовлення складного проектора



Для виготовлення складного проектора своїми руками, вам необхідно придбати старий ЖК-дисплей, вартість якого становить в межах 100 $. Рекомендуємо купувати ЖК-дисплей високої розподільчої здатності. Якщо вас цікавить питання, що стосується того, як зробити екран для проектора, то цей етап робіт взагалі не викличе у вас ніяких складнощів. Адже в кожному будинку знайдеться біле простирадло, яка цілком зійде для обладнання екрану для проектора. Якщо такої немає в вашому домі, купіть її в магазині постільної білизни.

Знадобиться для виготовлення проектора і проекційний апарат, який можна купити всього 50 $ - вибирайте б / у апарат таких виробників, як WolfVision, Liesegang, Elmo або 3M. При покупці орієнтуйтеся на яскравість лампи. Так, модель OHP 2510 від Liesegang оснащується галогенною лампою, яка дає щонайменше 3500 люменів. Оскільки в конструкції проектора використовується потужна лампа (400 Вт), то в процесі його використання відбувається велике виділення тепла. ЖК-панель повинна добре охолоджуватися.

Купувати апарат з HQI-лампою не рекомендуємо, так як заміна такої лампи обходиться дуже дорого, а придбання нової галогенною лампи - всього 30 $. Пам`ятайте, що мінімальна потужність лампи повинна бути не менше 350 Вт, оскільки менша потужність зажадає затемнення кімнати під час перегляду фільмів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!