» » » Як підключити хай-фай (hifi)?

Як підключити хай-фай (hifi)?

Як підключити Хай-Фай (HiFi)?

На даний момент дуже важко дати чітке визначення до слова «Xай-Фай», але розшифровується воно, як «High Fidelity», що позначає високий потенціал. Це свого роду знак, який позначає якість звучання. Але зараз цей термін рідко використовується, тому що втратив свою популярність. А все через те, що багато фірм серйозно зайнялися випуском високотехнологічних акустичних систем. На даний момент різниця між дорогою акустичною системою і бюджетним варіантом Xай-Фай, практично непомітна.

У наш час Hi-Fi є не технічним форматом, а торговим брендом масового значення. Якщо ви все-таки вирішили придбати для себе справжній комплект Hi-Fi, то вам доведеться визначитися з завданнями, які будуть поставлені перед системою. Це найперший крок перед вибором компонентів, адже, як відомо, Hi-Fi-техніка розділяється на два типи: техніка для підслуховування музичних файлів і для виконання кінотеатральних завдань. Зрозуміло, крутий домашній кінотеатр дозволить вам робити і те, і те, але раз ви вирішили купити обладнання для воістину високоякісного відтворення різного контенту, то без вибору не обійтися. Адже на ринку можна знайти деякі моделі стереопідсилювачем, який коштуватимуть раз в 10 дорожче кінотеатральних «Hi-Fi-комплектів». І люди готові платити такі гроші, адже вони отримують можливість насолодитися звуком в повній мірі. В Hi-Fi систему входять:

  • В першу чергу, звичайно ж, набір колонок.
  • Далі стереопідсилювач або, як його ще називають, ресивер.
  • Джерело звуку, яким може бути CD / DVD-плеєр, але частіше цю роль виконує комп`ютер.
  • І, звичайно ж, міжблочні і акустичні кабелі.

Часто під час походу в магазин аудіо та відео техніки, з бажання купити комплект Xай-Фай, виникає бажання придбати домашній кінотеатр, як пристрій відразу включає в себе все! Але якщо ви уважно прослухаєте такий пристрій в магазині, то зрозумієте, що це абсолютно не те, що вам потрібно і достоїнств, крім великої гучності звуку, у нього немає. А зараз ми поговоримо про те, як підключити Xай-Фай, самостійно.

Правила підключення

Схеми того, як підключити Xай-Фай, ви можете подивитися тут:



Як підключити:

  • В першу чергу, для того щоб результату виправдав ваші очікування, ви повинні використовувати найкращий тип з`єднання. Наприклад, якщо вас цікавить відеосигнал, то ваш вибір з`єднання впаде на HDMI, RGB, РЧ-сигнал і т.д., а для передачі аудіо: HDMI, цифровий аудіо сигнал або аналоговий.
  • По-друге пам`ятайте, підключення має бути по можливості простим, а для цього ви повинні домогтися того, щоб число кабелів було знижено до мінімуму.
  • По-третє, вам не слід економити на соединителях, які потрібні для передачі аудіо / відеосигналів. Якщо ви виберете довгий кабель, це сприятиме тому, що сигнал, що проходить по ньому, буде погіршуватися. Часто проблема шумів і хрипів пов`язана саме з довгим кабелем, і тепер ви знаєте, як легко і просто вирішити це питання.

Прислухавшись до цих простих правил, у вас не виникне проблем з підключенням і подальшою експлуатацією обладнання. Підсумок, тепер ви знаєте про те, як підключити Hi-Fi і як його потрібно вибирати, а це найголовніше. Також ви тепер знаєте, чим відрізняються комплекти, і чому люди готові заплатити за якісні дорогі Xай-Фай пристрою, і чому вам не варто дотримуватися правила «все в одному» в цій ситуації.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!