» » » Як використовувати планшет?

Як використовувати планшет?

Як використовувати планшет?

Планшети з кожним днем набувають все більшої популярності. Планшет можна назвати симбіозом нетбука і смартфона, який зовсім непогано увійшов у життя людини, в зв`язку зі своїми зручними можливостями і функціями. Отже, сьогодні в нашій статті ми розберемося, як можна використовувати планшет, тобто розглянемо його основні функції.

На даний момент, ринок планшетів представлений величезною кількістю моделей і їх варіацій, але ми будемо розглядати, і брати до уваги тільки ті, які дійсно можна називати планшетними комп`ютерами, а не смартфонами-переростками.

Як використовувати планшет для інтернету

Практично кожній людині відомо, що за допомогою будь-якого планшета можна користуватися послугами інтернету, переглядати інтернет сторінки, дивитися фільми і слухати музику в онлайн режимі, завантажувати інформацію. Напевно, цим, в більшості випадків даний девайс і підкорює серця користувачів. Подумайте самі, на будь-якому смартфоні, навіть самому крутому, переглядати інтернет сторінки не зовсім зручно, в зв`язку з невеликим розміром дисплея. Зовсім по-іншому йде справа з планшетом, в якому поєднані дві відмінні характеристики - велика діагональ дисплея і функціональність нетбука.



Отже, що ж організовано в планшеті, для зручного користування інтернетом. Розглянемо нижче:

  • Сенсорний екран - як здасться, начебто й незручно водити по дисплею пальцями, загороджуючи огляд, але насправді всього лише одним дотиком пальця можна взаємодіяти з сайтами, можна навіть сказати «відчувати» їх.
  • Вбудовані модулі 3G і Wi-Fi, які присутні практично на будь-якому планшеті, дозволяють підключити девайс до точок доступу високошвидкісного з`єднання. А 3G мережу нині надається майже кожним оператором мобільного зв`язку, і за цілком невеликі гроші можна скористатися послугами 3G інтернету, який на відміну від інтернету по Wi-Fi-з`єднання, доступний практично всюди.

Веб камера

Можна використовувати планшет як веб камеру, і вона стане в нагоді не тільки для того, щоб спостерігати себе в дзеркалі. Існує достатня кількість програм і клієнтів, наприклад, Face Time або Skype, за допомогою яких можна здійснювати безкоштовні відео-дзвінки за допомогою мережі інтернет. Це дуже зручна і корисна функція, так як ви зможете вживу поспілкуватися з близькими або колегами, на якій би відстані від вас вони не були, головне щоб у обох сторін була наявність інтернету.

Планшет для читання



І знову, розмір дисплея планшета, і його дозвіл, надають можливість бути даним девайсу зручним для читання газет або книг. Також в планшетах є функція автоповороту дисплея, що робить читання більш зручним. Операційна система будь-якого планшета дозволить вам встановити на нього будь-яку програму для читання, у кожної з яких свій унікальний інтерфейс і функціональність, створені під будь-яку людину, від дитини й до дорослого.

Планшет для нотаток

Порівняно невеликий розмір планшета, дозволяє брати його з собою практично скрізь. При цьому можна на ньому залишати власні записи і замітки, прикріплювати до них зображення, музику або відео. Також можна використовувати програмне забезпечення, за допомогою якого можна складати цілі списки справ або покупок, що зробить ваше життя простіше. Подумайте, якщо вам буде потрібно створити багатопунктовий список покупок, припустимо в будівельному супермаркеті, скільки вам зможе знадобитися для цього паперу? А з планшетом все набагато простіше.

Планшет як навігатор

Так, дійсно, можна використовувати планшет як навігатор. Нині практично в кожному планшеті присутній спеціальний GPS модуль, який дозволить використовувати навігаційні програми і карти, відстежити власне місце розташування, швидкість і тривалість поїздки або шляху. За допомогою навігатора в планшеті можна також скласти найбільш швидкий і зручний для вас маршрут в незнайомому місті, ви будете знати, де знаходяться основні визначні пам`ятки, ресторани, кафе, та інші місця. Загалом, з навігатором ви будете завжди в курсі подій і ніколи не заблукаєте, де б ви не були.

Корисні функції

  • У деяких планшетах є слот для звичайних сім-карт, і таким чином можна використовувати планшет як телефон. Ви просто вставляєте в девайс сім-карту мобільного зв`язку і тепер зможете здійснювати дзвінки як на звичайному телефоні. Правда, прикладати до вуха таку лопату незручно, тому для подібних цілей краще придбати бездротову Bluetooth гарнітуру.
  • Також як і будь-який смартфон, можна використовувати планшет як модем. Ви просто підключаєте його до комп`ютера за допомогою спеціального шнура або за допомогою бездротової технології Bluetooth, і користуєтеся 3G або Wi-Fi інтернетом.
  • Мультимедіа - будь-який планшет підтримує функцію перегляду і прослуховування відео, музики фотографій, тобто при потребі, даний девайс зможе стати цілим мультимедійним центром. Також на планшет можна встановити безліч ігор, з хорошою графікою і просунутим геймплеєм.

Як ви зрозуміли, у даного девайса досить широка функціональність. Планшет можна використовувати як телефон, як модем, навігатор, як книгу або відеоплеєр. Загалом, його користь в нашому технологічному і просунутому світі - неоціненна.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!