» » » Куди здати стару техніку?

Куди здати стару техніку?

Куди здати стару техніку?

Ми давно вже забули час, коли у нас про запас зберігалася стара і непотрібна побутова техніка. Хтось із нас її складирував на балконі, хтось відправляв на дачу, хтось відносив в гараж або сарай. Нове тисячоліття можна назвати ерою переоснащення. Люди змінюють тисячі холодильників, телевізорів, пральних машин на більш сучасні та просунуті моделі. У цій статті ми поговоримо про те, куди здати стару техніку, коли в будинку з`являється достатня кількість нової.

Неправильна утилізація побутової техніки

Позбутися від старої побутової техніки можна різними способами. Викидати її на смітник не потрібно. Фахівці говорять про те, що кінескоп старого телевізора - це бомба уповільненої дії. Він завдає шкоди навколишньому середовищу повільно і непомітно. Кінескоп, закопаний в землю, є джерелом важких металів. Згодом це отруює повітря, грунт і грунтові води. Теж саме можна сказати і про комп`ютерному моніторі, вірніше про його пластиковій основі, яку не здатний знищити вогонь, а вже тим більше природа. Це неправильний спосіб утилізації.

Куди здати техніку

Поговоримо про правильне способі, про те, куди можна здати стару побутову техніку. Існує багато місць, де техніку приймають у вторинний оборот або на переробку. Холодильник, кухонна плита або пральна машина є джерелом кольорових і чорних металів, придатних для вторинного обігу. Переробці добре підлягають пластик, скло, гумові частини від відеомагнітофона, телевізора, мікрохвильової печі та іншої побутової техніки.



Є ще один варіант, куди можна здати стару техніку. В ремонтні майстерні. Зрозуміло, телевізор часів Радянського Союзу навряд чи кому-небудь знадобиться, а ось більш сучасна техніка буде прийнята з радістю. Отримати великого винагороди за це не вийде, але отримати хоч якісь гроші за непотрібну річ все одно приємно.

Останнім часом у багатьох магазинах проводяться акції і можна здати стару техніку на нову, тобто ви здаєте старе і отримуєте знижку на покупку нового. Обмінюють і телевізори, і системний блок і картридж, і навіть стару ручну м`ясорубку. Замість неї можна купити нову електричну.

Виходить, що можна не тільки звільнити свою квартиру або дачу, але і трохи заробити на утилізації техніки, а ще подбати про чистоту навколишнього середовища. Поради, куди здати стару побутову техніку, викладені в цій статті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!