» » » Як підключити два ресивера?

Як підключити два ресивера?

Як підключити два ресивера?
Як підключити два ресивера?

Сьогодні в сучасних квартирах або будинках є декілька телевізорів, які необхідно підключати до кабельного телебачення. Зазвичай використовується оптичне волокно, яке підключається до модему і від нього до ресиверів в квартирі. Однак у випадку з супутниковою тарілкою все буде трохи складніше.

Багато людей не знають, як підключити два ресивера до однієї супутниковій тарілці. Розглянемо рішення цієї проблеми.

Як підключити ресивери до супутниковій тарілці

Є кілька способів здійснити задумане:

  • Підключити другий ресивер до виходу першого.
  • Підключити обидва ресивера через дільник до супутниковій тарілці.
  • Підключити обидва ресивера через конвертер до супутниковій тарілці.

Розглянемо кожен спосіб докладніше.

Підключення другого ресивера через вихід першого ресивера

Цей спосіб вважається найменш витратним і найбільш простим. Необхідний лише провід потрібної довжини для протягання до другого ресивера і щоб перший ресивер мав вихід «LNB OUT». Крім іншого не доведеться возитися з настройками, а також із супутниковою тарілкою на вулиці або там, де вона розташована. Однак є й мінуси. Наприклад, не можна висмикувати перший ресивер, через який відбувається транспортування сигналу від супутникової антени на другий ресивер, з розетки. Можна вимкнути, але живлення від мережі повинно бути. Так, і не в кожного ресивера є потрібний вихід «LNB OUT».

Для підключення всього лише необхідно вставити дріт від супутникової тарілки у вхід першого ресивера, а від виходу першого ресивера провести провід до входу другого ресивера. Далі необхідно лише налаштувати їх.

Підключення ресиверів через дільник

Для цього способу доведеться купити спеціальний дільник, який розділить сигнал на два ресивера. Коштує він дуже мало і продається в будь-якому магазині техніки. Однак подільники для аналогового телебачення не підійдуть.



Дільник необхідно завжди розміщувати в будинку, інакше на вулиці в нього може потрапити волога або він замерзне в холоди. Підключаємо до делителю обидва ресивера.

Плюс такого рішення - це те, що можна буде вимикати ресивери з електромережі, тому що вони незалежні один від одного. Однак подільники можуть впливати на стабільність роботи телебачення. Сигнал може пропадати, а картинка «сипатися». Крім цього при включенні одного ресивера на радіо, другий ресивер зможе тільки слухати радіо, але телебачення буде недоступно.

Підключення ресиверів через конвертер

Даний варіант є самим надійним з усіх, але і самим витратним, тому що конвертер коштує дорого. Вам потрібно придбати конвертер з двома виходами.

Щоб підключити конвертер, доведеться лізти до самої супутниковій тарілці або антени. При цьому завжди є ймовірність збити настройки тарілки, але це завжди можна налаштувати знову.

Від тарілки доведеться прокласти до ресиверів окремі кабелі, що потребують ще витрат фінансів. Однак при цьому ви отримаєте повністю незалежні ресивери, які можуть працювати як завгодно. Ви також зможете встановити мовлення різних провайдерів через ці ресивери, що є величезним плюсом, коли клієнт хоче протестувати нового провайдера, не вимикаючи старого.

Також ви можете прочитати корисні статті на нашому сайті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!