» » » Як підключити кабель до телевізора?

Як підключити кабель до телевізора?

Як підключити кабель до телевізора?

Телевізор є в кожному будинку і не дивно, що люди хочуть дивитися його в хорошій якості в будь-якій кімнаті будинку. Для того, щоб це стало можливим, на додаток до телевізора вам потрібно буде придбати ще спеціальний кабель. Підключити його можна і самостійно - в цьому немає нічого надскладного. Потрібно тільки чітко слідувати інструкції і у вас все вийде. У даній статті розглядається, як підключити кабель до телевізора.

Що для цього потрібно

  1. Кабель (довжину ви вибираєте самі, виходячи з ваших потреб)
  2. Інструменти для кріплення
  3. Планується із пластику (якщо хочете приховати кабель)

Підключення кабелю до телевізора

Розглянемо процес того, як підключити кабель до телевізора. Для початку потрібно вибрати спосіб підключення кабелю, визначитися з кількістю необхідних роз`ємів і способом, за допомогою якого ви будете ховати зайвий кабель.

Коли цей етап пройдено, переходимо до наступного: беремо кабель з роз`ємом, який до нього прикріплений, і проводимо діагностику підключення і якості сигналу. Після цього протягуємо кабель туди, де буде стояти телевізор. Фіксується кабель за допомогою спеціальних кріплень (до речі, їх краще підбирати в тон основному кольору кімнати, щоб вони не сильно виділялися на загальному тлі). Найкраще, якщо кабель буде максимально прихований (за меблями, під килимами і т. П.). Однак ні в якому разі не можна ставити на нього будь-які важкі предмети або допускати постійне потрапляння на нього вологи.

Якщо ви вибрали спосіб закритого підключення, тоді плінтус прикріплюється уздовж стіни, а до його внутрішньої частини за допомогою спеціального степлера кріпиться кабель і закривається другою частиною плінтуса. При бажанні можна підібрати плінтус в тон стін або підлоги - благо, широкий колірний спектр дозволяє зробити це. Завдяки довговічності такого плінтуса про його заміну вам ще довго не доведеться замислюватися. Ще однією перевагою плінтуса можна вважати те, що він дає можливість приховати зайву довжину кабелю.



Якщо ви ще точно не визначилися, в якій кімнаті буде стояти телевізор, тоді має сенс задуматися про те, щоб можна було в подальшому перекинути кабель в іншу кімнату.

Підключення ноутбука до телевізора

Для того, щоб дивитися фільми або будь-які передачі на екрані, більшому, ніж в ноутбуці, його підключають до телевізора. В принципі, особливо складного в цьому процесі немає нічого, проте є ряд тонкощів, про які не всі знають, але які досить важливі для якісного підключення.



Розглянь, як підключити ноутбук до телевізора. Кабель для цього необхідно вибирати правильно. Для цього потрібно оглянути всі наявні роз`єми, краще скористатися паспортом для телевізора, або оглянути його задню панель і дізнатися про дозвіл, яке телевізор підтримує. Після огляду телевізора переходимо до ноутбука і вивчаємо роз`єми, наявні на ньому. Щоб нічого не переплутати, можна все дані записати. Якщо і на телевізорі і ноутбуці є однакові роз`єми, то тут немає ніяких проблем, однак якщо всі роз`єми різні, то необхідно підібрати найкраще поєднання роз`ємів і купити перехідник або спеціальний кабель з різними роз`ємами. Виходячи з отриманої інформації, йдемо в магазин і вибираємо відповідний кабель.

Тепер, що стосується самого кабелю. По-перше, фахівці не рекомендують купувати занадто дорогі варіанти - цілком достатньо буде кабелю із середньою вартістю. По-друге, чим менше довжина кабелю, тим краще якість зображення, тому якщо є можливість розташувати ноутбук поруч з телевізором, то краще нею скористатися. Найбільш оптимальна довжина кабелю становить від 3 до 5 м.

Після того, як кабель обраний і куплений, приступаємо безпосередньо до підключення та налаштування. Підключення кабелю здійснюється досить просто: необхідно взяти кабель і увіткнути його в відповідні роз`єми на ноутбуці і на телевізорі. Далі необхідно провести настроювання. Спочатку вмикаємо телевізор, потім - ноутбук. Залежно від кабелю, на екрані телевізора може відразу з`явитися зображення з робочого столу ноутбука, а може бути і просто чорний екран.

Програма для настройки двох і більше моніторів, як правило, є в комплекті з драйверами до відеокарти. Якщо при установці цих драйверів ви не захотіли встановлювати її, тоді можна скачати нові драйвера і разом з ними встановити і цю програму.

Далі починаємо підключення ноутбука до телевізора. Для цього клацаємо правою кнопкою миші на робочому столі, вибираємо розділ «Властивості», в ньому переходимо у вкладку «Параметри», де натискаємо іконку «Додатково» і вибираємо «Управління робочим столом». Звідси необхідно перейти на вкладку налаштувань встановленої відеокарти і знайти пункт «Дисплей», далі - «Поділ екранів» і потім «Кілька моніторів». Після цього можна зробити налаштування ноутбука і телевізора, вибравши потрібні пункти із запропонованих варіантів. Для цього треба буде, перш за все, встановити дозвіл телевізора і виставити режими перегляду. Найчастіше вибирають режим, при якому на обох екранах показується однакове зображення.

Ось і все, підключення та налаштування закінчені. Тепер ви знаєте, як підключити кабель до телевізора. Можете зробити це самостійно і насолоджуватися переглядом. Удачі вам!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!