» » » Як вибрати кавоварку?

Як вибрати кавоварку?

Як вибрати кавоварку?

Добрий ранок починається з хорошої кави. Для деяких людей взагалі день прожитий дарма без чашки ранкової кави. А як чудово прокидатися від аромату улюбленого напою, який приніс улюблений прямо в ліжко! На жаль, не кожен чоловік і навіть не кожна жінка вміє добре варити каву, навіть якщо він дуже дорогий або просто швидко розчинний, а тому давайте розберемося, як вибрати кавоварку.

Є один нюанс - кавоварку необхідно вибирати з урахуванням того, яку каву ви любите: еспресо, звичайний, з приготовленою заздалегідь суміші або власного помелу. Відповідно до цього, кавоварки діляться на такі типи:

  • еспрессо,
  • Крапельного типу (фільтраційні),
  • капсульні,
  • Змішаного типу.

кавоварки еспресо

Яку кавоварку вибрати, якщо ви любитель еспресо? Однойменну з кавою. Слово «еспресо» з італійської мови перекладається «під тиском» або «під пресом». Кавовий порошок кавоварка обробляє водяною парою під пресом. Для приготування цього виду кави потрібно використовувати зерна спеціального помелу. Навіть якщо ви дуже любите капучино, ця кавоварка вам підійде ідеально, так як вона, при бажанні, відмінно робить з молока пінку і виходить кава-капучіно.

Магазини запропонують вам вибирати з двох видів таких кавоварок:

  • Steam-Espresso - це консервативна кавоварка, яка робить каву в невеликих кількостях (приблизно до 4-ох чашок). Процес заварювання проходить повільно, тому що тиск низький - десь 4 бар. Мінус в тому, що вода може перегрітися до температури 100 градусів, а оптимальним для цього напою вважається 87-95 градусів. Вся вода, яка знаходиться в Steam-Espresso, доводиться до кипіння, після чого вода перетворюється в пар. При досягненні пара своєї межі, вода виходить через відкритий клапан в резервуар з напоєм.
  • Pump-Espresso - це більш досконала кавоварка. Принцип її дії: всередині вбудований електромагнітний насос, він створює в бойлері потрібний тиск. З окремого судини в цей бойлер подається холодна вода, вона перетворюється в гарячу і проходить через напій.


Кавоварка Pump-Espresso робить каву більш якісним, ніж її попередниця, так як вона дотримується необхідну температуру цього напою. Так також прилад більш економічний, ніж перший.

Кавоварки еспресо називаються ще ріжковими через те, що кавові зерна засипаються в спеціально призначений для цього ріжок. Якщо ріжок зроблений з металу, то кава вийде якісніше і смачніше. Ціна за такі прилади в межах від 150 доларів і до 2000 доларів.

краплинні кавоварки

Якщо не знаєте, як вибрати кавоварку для дому, то можете придбати найпростішу з них - крапельну. Мало того, що вартість такого приладу варіюється в межах від 500 рублів до 1500, кавоварка нагріває воду до самої оптимальної температури. Нагрівання воду, вона починає капати на перемелений кави, а зерна віддають їй свій неповторний аромат. Мінус в тому, що кава може не вийти таким вже насиченим і смачним, тому що особливий аромат зерна отримують від ефірних масел, які є всередині їх. Переважна кількість ефірних масел міститься в напої тоді, коли крізь кавові зерна проходить вода під великим тиском. А в кавоварці крапельного типу вода не проходить, а капає на перемелені зерна.

капсульні кавоварки



Цей тип кавоварок став дуже популярним останнім часом. Якщо хочете знати, як правильно вибрати кавоварку, зверніть увагу на цей вид кавових приладів. Єдиний мінус - для апарату потрібні спеціальні капсули, в яких міститься вже готовий кавовий порошок, а їх можна знайти не в кожному магазині. Отже, якщо вам захочеться одну порцію приголомшливого кави, просто зарядіть одну капсулу в кавоварку. Ви можете вибирати будь-який смак кави, їх багато. Тим більше що вам не доведеться думати про те, чи правильно ви обмолочено і засипали кавові зерна. Ще ви повинні бути готовими до того, що у вас не буде можливості готувати мелену каву.

Вартість таких кавоварок не маленька - 7000 - 17500 рублів.

Кавоварки змішаного типу

Якщо з`єднати разом кавоварку еспресо і крапельну кавоварку, вийде відмінний варіант приладу, який підійде любителям звичайної кави і любителям капучино. Мінус в тому, що вам буде потрібно кави різного помелу.

Як правильно вибрати кавоварку

Якщо хочете вибрати хороший прилад для смачної кави, зверніть увагу на кілька важливих критеріїв:

  • Потужність. Чим менше значення даного критерію, то менше кави ви будете пити. Хочете міцний напій? Вибирайте кавоварку з хорошою потужністю. Особливо це важливо, якщо в апараті відсутня можливість виставити ту міцність напою, яку бажаєте ви.
  • Фільтр. Стандартним набором до кавоварці є нейлоновий фільтр звичайного типу. Його термін дії відносно великий, фільтра вистачає на 60 заварок. Але чим більше часу використовується нейлоновий фільтр, тим гірше стає смак напою. Тому оптимальніше буде користуватися одноразовими паперовими фільтрами. Правда, такі фільтри будуть ідеальним варіантом тільки для тих, хто готовий витрачати додатковий час на щоденну заміну і відвідування магазину. Якщо у вас немає на це часу, зупиніть свій вибір на «золотом фільтрі». Це теж нейлоновий фільтр, але на ньому є покриття з нітриду титану.

Спеціальні функції кавоварок

  • Індикатор рівня води. Кавоварки з такою функцією особливо зручні. Іноді в них є навіть шкала, яка вказує на число ложок, яке допоможе вам отримати найбільш смачну каву. Кавоварки з більшою вартістю складніше за своєю будовою, вони підказують вам, скільки кави краще покласти в воду для того, щоб смак напою вийшов таким, як вам подобається. Наступного разу, коли вирішите заварити каву, на дисплеї ви побачите всі дані, що вводили в минулий раз і зможете заварити точно такий же кави. Моделі класу премімум нададуть функцію автоматичного дозування. Ви вибираєте вид напою, а індикатори самі вам показують, які саме інгредієнти і в якій кількості необхідно буде додати в кавоварку для приготування.
  • Авто підігрів. Всі нормальні сучасні апарати мають таку функцію. Вона робить можливим підігрів остиглого кави в тій же чашці, в якій він заварюється. Смак виходить дуже хороший. Поки ви самі не захочете вимкнути кавоварку, авто підігрів буде працювати. Деякі моделі мають додаткову функцію - авто вимикання підігріву, що відбувається після того, як апарат пропрацював вже від 3 до 5 годин безперервно.
  • Регулювання міцності напою. Цією функцією забезпечуються краплинні кавоварки преміум класу.
  • Кавомолка. Самий відмінний смак, кава отримує тоді, коли кавові зерна перетираються безпосередньо перед засипанням в прилад. Тому можете пошукати кавоварки з такою зручною функцією.
  • Індикатор чистоти води і забрудненості фільтра. Така функція є у дорогих моделей крапельних кавоварок. Це особливо необхідно, якщо ви використовуєте нейлоновий або золотий фільтр.

Сподіваємося, тепер ви чітко знаєте, як вибрати кавоварку, яка дасть вам можливість насолоджуватися неповторним смаком якісної кави.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!