» » » Як вибрати мікрохвильову піч?

Як вибрати мікрохвильову піч?

Як вибрати мікрохвильову піч?

Перед походом в магазин за мікрохвильовою піччю обов`язково визначитеся з тим, для яких цілей вона Вам потрібна. Якщо тільки для того, щоб підігрівати вже готову їжу, то немає сенсу переплачувати за гриль і конвекцію. Сподіваємося, що наша думка зрозуміла і проста: перед тим, як вибрати мікрохвильову піч, визначитеся, які її функції можуть Вам знадобитися.

Функції мікрохвильових печей

Найдешевші мікрохвильовки зможуть розігріти Вам їжу. Проте готувати в них різні страви хоч і можна, але не так зручно, як в більш дорогих мікрохвильових печах. Плюс до всього, зараз практично кожна сучасна піч оснащена режимом розморожування заморожених продуктів.

Якщо хочете готувати широкий спектр страв, то акцентуйте свою увагу на мікрохвильові печі з функцією гриль. Ви зможете запікати м`ясо, робити смачні бутерброди-тости з хрусткою скоринкою і тому подібні страви.

Гриль сьогодні може бути двох типів:

  1. ТЕНовий гриль;
  2. Кварцовий гриль.

Якщо будете брати мікрохвильову піч з ТЕНовим грилем, то віддайте свою перевагу мікрохвильовці з рухомим Теном. Таким чином, у Вас буде більше можливостей в приготуванні різних страв. Кварцовий гриль, як правило, не такий потужний, але і, як наслідок, споживає менше електроенергії.



Функція конвекції в мікрохвильових печах - це такий режим, при якому нагріте повітря розподіляється по камері мікрохвильовки максимально рівномірно, зазвичай за допомогою вбудованого вентилятора. Подібна функція не буде зайвою, це вже точно.

Звичайно, у печей з грилем теж є свої недоліки, а саме:

  • Великі розміри;
  • Більшої ваги;
  • Значне енергоспоживання;
  • Висока ціна.

Вибір за вами. А поки розглянемо ще один важливий фактор.

Обсяг мікрохвильової печі



Перед тим як вибрати мікрохвильову піч, подумайте про те, що велику роль відіграє її обсяг. Сьогодні все мікрохвильовки можна розділити на такі категорії:

  1. До двадцяти літрів;
  2. Від двадцяти і до двадцяти восьми літрів;
  3. Від двадцяти восьми і до сорока двох літрів.

Вибір обсягу, природно, визначається тільки її призначенням. У печі з великим об`ємом Ви зможете розмістити великі ємності для їжі. Якщо Ви, наприклад, живете один, то немає сенсу купувати мікрохвильову піч на 28 літрів. Купіть піч з маленьким обсягом і туди влізе лише одна тарілка. Інакше ситуація в тому випадку, якщо у Вас велика сім`я.

Найбільш поширені в наш час мікрохвильові печі середніх обсягів (20-28 літрів). Найчастіше такі печі включають в себе і функцію гриля, а іноді і конвекції.

При виборі печі обов`язково зверніть свою увагу на розміри піддону, який обертається. Це робоча область, і чим він ширше, тим, природно, більше Ви на нього зможете помістити.

Слід розуміти також той факт, що чим більший об`єм мікрохвильової печі, тим більше будуть і її габарити. А значить, і місця для неї потрібно більше. Але ж дуже часто буває так, що кухні в наших квартирах не відрізняються великими розмірами. Тому перед тим як купувати мікрохвильову піч, оцініть розміри своєї кухні і область, куди Ви плануєте її поставити.

Покриття камери зсередини

Найчастіше стінки робочої камери нормальної «мікрохвильовки» мають спеціальне покриття. Це покриття може бути як з емалі, так і з нержавіючої сталі або іншого матеріалу. Емаль відрізняється своєю міцністю, гладкою поверхнею, і до того ж, зручна в чищенні. Зустрічається, як правило, у більшості печей. Однак самим довговічним все ж вважається покриття з нержавіючої сталі.

Тепер Ви знаєте, як вибрати мікрохвильову піч. Такого питання, як наприклад потужність, ми навмисно не торкалися. Адже тут все зрозуміло: чим вона потужніша, тим швидше буде готувати їжу, але і тим більше електроенергії буде споживати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!