» » » Ким доводиться дружина брата?

Ким доводиться дружина брата?



Ким доводиться дружина брата?

Родинні зв`язки можуть нагадувати всесвітню павутину інтернету. Але найсмішніше починається, коли намагаєшся вловити, хто кому ким доводиться та яким би словом його обізвати. Спочатку довго намагаєшся побудувати в голові ланцюжок, наприклад, ким доводиться сестрі дружина брата. А до речі, ким? Поговоримо про родинні зв`язки.

Хто ким кому доводиться

  • Як тільки не називають ту, ким доводиться дружина брата. Отже, називають її братова. Іноді називають дружину брата зовицею (Золов). Тепер, щоб не заплутатися. Уявіть двох братів - Саша і Льоня. У кожного є дружина - Світлана (Сашина) і Галя (Леніна). Так ось Світу і Галя по відношенню один одному - невістки. Також і дружина одного брата - невістка по відношенню до іншого брата. Тобто: Галя - невістка Саші, а Світлана - невістка Льоні.
  • Також можна сказати, ким доводиться дружина двоюрідного брата - братаніха.
  • Йдемо в іншу сторону, ким доводиться брат чоловіка дружині. Згадуємо наших героїв, нехай це буде пара Саші і Світлани. Тобто, ким доводиться Льоня (брат Саші) Світі (його дружині). Дівер - ось як обзивали в цьому випадку Льоню. Дівером буде і Саша по відношенню до Галі.
  • Копаємо далі. Ким доводиться сестрі дружина брата. Уявімо, що у Саші і Льоні є сестра - Надя. Тобто вирішуємо питання, ким доводиться Наді Світу і Галя (дружини братів). Це все та ж братова або невістка. А Надя по відношенню до Свєти і Галі - зовиця. Є ще варіант - золовіща (може форма відображає характер відносин? - Роздуми автора).
  • До речі, невісткою називають і дружину сина. Тобто Світу і Галя будуть невістками по відношенню до мами Саші і Льоні. 
  • До речі, братан і брательник - це форми, які теж мають певне значення. Так називають двоюрідного брата. І так, двоюрідний брат - це син Вашої тітки або Вашого дядька (тобто брата або сестри Вашої мами або Вашого тата).


Увага, тільки СЬОГОДНІ!