» » Пілатес - що це?

Пілатес - що це?

Пілатес - що це?
Пілатес - що це?

Сьогодні все частіше від прекрасної половини населення можна почути слово пілатес - що це, давайте розберемося. Дана методика, що отримала назву на честь свого розробника Джозефа Пілатеса, включає набір фізичних вправ, напрямком яких є комплекс впливів на всі важливі системи організму.

В даний час пілатес став дуже популярною системою вправ, метою виконання яких стає розтяжка і зміцнення м`язів тіла. Завдяки відсутності ударного навантаження, такі заняття виключають ймовірність отримання травми. Спочатку, пілатес, зважаючи на дбайливих і ефективних вправ по зміцненню м`язів, був спрямований на лікування різноманітних травм. І сьогодні за рекомендаціями фізіотерапевтів такі заняття застосовуються людьми в період реабілітації, після перенесеного травматизму хребта.

Велика значимість і корисність пілатесу відзначається для жіночої половини населення. Постійної виконання вправ сприяє зміцненню м`язів, що мають важливе значення при родової діяльності, а саме м`язи тазу, прес і спини. Заняття пілатесом допомагають вагітним жінкам підготувати м`язи до пологів і відновити їх пружність після пологів.

принципи пілатесу



В основі пілатесу лежить ряд принципів. Початком занять стає релаксація, спрямована на зняття напруги, що нагромадилося за день. Основу всієї системи вправ становить концентрація, суть якої полягає в тому, щоб зосередитися на групі м`язів, на які спрямовані вправи. Від рівня концентрації залежить ефективність вправ.

  • Для вироблення правильної постави в пілатес використовується принцип вирівнювання, який вчить виключати пошкодження суглобів шляхом правильного розташування суглобів організму. При правильному взаємному розташуванні всіх суглобів забезпечується безпека занять для організму.
  • Фундаментом пілатесу є принцип центрування, в основі якого лежать стабілізуючі властивості поперечної м`язи живота і преса, на які направлено особливу увагу при тренуваннях.
  • Вправи, що входять в пілатес, повинні виконуватися з дотриманням правил дихання, його контролювання, що сприяє позбавленню від задишки. Також важливим моментом є точність і постійний контроль над виконуваними рухами, від правильності яких залежить звичний рух організму.
  • Важливими принципами пілатеса є плавність рухів, витривалість організму і регулярність занять.

Заняття пілатесом можливі, як в спортивному клубі за допомогою фахівця, так і самостійно в домашніх умовах, попередньо вивчивши пілатес для початківців. Відео-уроки можна без зусиль відшукати в інтернеті.

Постійні тренування приведуть до зміцнення важливих м`язів, поліпшенню рухливості суглобів і координації рухів, кровообігу і дихання. Легкі рухи, правильна і красива постава додадуть впевненості в собі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!