Як розробити ногу?

Як розробити ногу?

М`язи тіла постійно потребують тренуваннях, тому що вони беруть безпосередню участь в роботі опорно-рухового апарату. При роботі м`язової тканини, до неї збільшується приплив крові, а це означає, що зростає кількість кисню і різних поживних речовин. Якщо так уже сталося, що доводиться носити гіпс, то навантаження зменшується, або взагалі припиняється, і м`язові клітини атрофуються. Дуже важливим моментом в процесі лікування є відновлення нормальних функцій після перелому ноги. У цій статті якраз і піде мова про те, як розробити ногу. Це, звичайно, важке завдання, але здійсненне.

Основні завдання при реабілітації

  • Усунути атрофію м`язів, судинні зміни.
  • Підвищити тонус м`язів ноги.
  • Поліпшити еластичність м`язів.
  • Розробити рухливість в суглобах.
  • Боротися з застійними явищами.
  • Підвищити рухову активність.

Завдання, на перший погляд, не такі складні, але вони прості для здорової людини. А для людини з ушкодженою ногою виконання кожного пункту є величезним трудом.

Як розробити ногу після перелому

  • Масаж, фізіопроцедури, розтирання. Потрібно максимально відновити колишню м`язову активність. Потрібно застосовувати розтирання ноги кедровим маслом. Масаж після перелому дуже важливий. Будь-які дотики, погладжування, розминають руху збільшують тонус м`язів, таким чином, прискорюється процес одужання. Благотворно впливають сеанси магнітотерапії. Застосовувати зігріваючі процедури (віск, озокерит).
  • Ванни з добавками. У процесі реабілітації обов`язково потрібно приймати ванни, додаючи в них морську сіль і різні цілющі трави. Для приготування такої ванни використовувати 100 грам солі на кожен літр води. Корисні будуть хвощових ванни, так як хвощ польовий допомагає при порушенні кровообігу, впливає на набряк при переломах.
  • Фізичні вправи. Вони допоможуть вирішити проблему з атрофією м`язів найкращим чином. Вправи можна робити і в домашніх умовах, не потрібен для цього і тренер. Особливі знання для виконання вправ не потрібні. Правильно розраховувати навантаження. Не варто виконувати всі необхідні вправи в один день, якщо нога буде сильно турбувати.
  • Спеціальна дієта. Дотримуватися правильного, а головне повноцінного харчування. Вживати продукти, які містять досить велику кількість кальцію і кремнію. В період реабілітації будуть особливо корисні сир, коров`яче молоко, риба, соя, хліб з висівками, лісові горіхи, зелені овочі, кунжут. Кремній поповнити з малини, редису, смородини, груші. Особливо корисними в даний період будуть вітаміни С, D, Е.

Вправи для розробки ноги

  • Перше: як можна більше ходити, повністю спираючись на постраждалу ногу.
  • Друге: стоячи або сидячи виконувати обертальні рухи стопою. Приступати до вправи через тиждень після зняття гіпсу.
  • Третє: махи ногою. Встати біля стільця, тримаючись за його спинку. Травмовану ногу підняти вгору і затримати в повітрі. Повторити 10 разів. І для здорової ноги виконати теж саме. Як варіант цього ж вправи -відводити ногу в сторону.
  • Четверте: стоячи біля стільця, дотримуватися за спинку. Повільно піднятися на носки, опуститися на п`яти. Якщо легко, тоді робити потрібно вправу на одній нозі.
  • П`яте: прилягти на підлогу і здійснювати махи перехресними рухами.


Через місяць виконання таких вправ можна буде приступити до вправ на тренажерах. Дуже ефективною буде робота на тренажері-велосипеді, але крутити педалі в повільному темпі і з самого початку не більше 10 хвилин.



Навіть перебуваючи в гіпсі потрібно робити вправи, почати можна через день після травми. Ворушіть пальцями ноги, напружуйте і розслабляйте м`язи, включаючи м`язи загіпсованою ноги.

Тепер ви знаєте, як розробити ногу після перелому або важкої травми, які вправи потрібно виконувати, яким продуктам віддати переваги. Найскорішого одужання!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!