» » Як розслабити м'язи?

Як розслабити м'язи?

Як розслабити м`язи?
Як розслабити м`язи?

Часто при виконанні фізичної роботи виникаєперенапруження різних м`язів тіла. Це, природно, призводить до дискомфорту, неможливості виконувати прості рухи або роботу. Тому м`язи обов`язково треба розслабляти. Давайте дізнаємося, як розслабити м`язи.

м`язи шиї

М`язи шиї перенапружуються через неправильне положення тіла, тривалої роботи за комп`ютером. У шийно-комірцевої зоні порушується кровообращеніt, харчування хребта. Тому дуже важливо розслабляти м`язи шиї вчасно, щоб не було негативних наслідків.

вправи

Перше, що можна зробити, коли м`язи вражені спазмом, це фізичні вправи.

  • Підніміть і опустіть плечі;
  • Рухайте плечима по колу то вперед, то назад;
  • Переведіть голову в різні боки;
  • Повільно повертайте голову вправо і вліво.

Ще дуже ефективний масаж шийно-комірцевої зони.

сеанси релаксації



Виконувати сеанси релаксації слід кожен день. Це не тільки розслабить м`язи, але і знизить фізичні перевантаження.

Для проведення сеансів потрібно тиша або спокійна музика. Релаксувати краще лежачи в зручному одязі. Спочатку треба напружити м`язи шиї, а потім відпустити і сконцентруватися на своїх відчуттях.

Потім можна додати дихальну вправу:

  • Треба глибоко зітхнути носом, а потім сильно видихнути.
  • Потім затримати подих і знову повторити вправу спочатку.
  • Зробивши так 5 разів, треба посидіти, заплющивши очі, і зосередитися на відчутті безтурботності.


Дуже часто перенапружуються і м`язи ніг. Ми багато ходимо, постійно поспішаємо. А жінки ходять на високих підборах, що теж призводить до перенапруження м`язів. А ще таким проблемам з ногами схильні ті люди, яким багато доводиться стояти за службовим обов`язком - продавці, перукарі.

м`язи ніг

вправи

  • Підніміть ногу і, зігнувши її в коліні, покачайте. Так само зробіть і другою ногою. Повторіть по п`ять разів для кожної ноги.м`язи
  • Ногу зігніть в коліні і спробуйте дістати п`ятою до сідниці. Потім ногу розслабте. Повторити для кожної ноги по п`ять разів.
  • Обхопіть одну ногу під коліном і підійміть. Потім розслабте її і в повітрі покачайте гомілку руками. Зробіть так і з другою ногою. Повторити по п`ять разів.
  • Ляжте на спину, зігніть ноги в колінах, і струшуйте їх.

масаж

Добре допомагає при напрузі м`язів і масаж. Звичайно, найкраще, якщо масаж виконає справжній фахівець. Але ви можете впоратися і самі. Спочатку погладьте з натиском ногу, потім з силою розітріть, а потім потрясіть ногу і закінчите погладжуванням. Дізнатися про те, як розтягнути м`язи, ви можете в статті Як розтягнути м`язи.

Препарати, що розслаблюють м`язи

Якщо болі турбують дуже часто, слід використовувати спеціальні препарати. Наприклад, мазь «Фіналгон», «Неовітін». Ці мазі знімають запалення і прибирають біль. Необхідно нанести мазь на ту частину ноги, яка болить, і закутати в теплу тканину. Можна пройти курс лікування в 10 днів, мазати хворе місце слід два рази в день.

Іноді напружуються також м`язи обличчя. А часте перенапруження цих м`язів призводить до виникнення зморшок.

м`язи обличчя

вправи

  • Закрийте очі і з повільним зітханням підніміть брови. Затримайтеся в такому положенні на секунду. А потім видихніть і опустіть брови. Повторіть три рази.
  • Напружте і круглі крила носа, немов ви обурені. Зробіть вдих і видих, на видиху крила розслабте. Повторіть вправу три рази.м`язи
  • Повільно стискайте губи, наче для поцілунку. Потім на секунду затримайте дихання і видихніть, розслабивши м`язи. Повторіть два-три рази.
  • Трохи примруживши очі, широко посміхніться. А потім видихніть і розслабте м`язи обличчя.
  • Повільно стисніть зуби і губи, підібгайте м`язи підборіддя. Ваше обличчя повинно зображувати невдоволення. Потім з видихом розслабте м`язи.

Якщо ви хочете дізнатися, як розслабити спину, читайте нашу статтю Як розслабити спину.

В цілому, якщо ви хочете зняти напругу, накопичене за день, і розслабити всі групи м`язів, прийміть ванну. Вода прибере біль, заспокоїть і розслабить. Ванна повинна бути досить теплою, але не гарячою. У воду можна додати морську сіль, трави або масла. Під час прийняття ванни відкиньте всі думки і розслабтеся, але не сидіть у воді більше двадцяти хвилин.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!