Як розробити руку?

Як розробити руку?

Після перелому руки не слід забувати про травму, як ніби її й не було, щоб рука і далі служила вам, як і раніше, необхідно провести її розробку. Однак далеко не всі знає, як розробити руку після перелому, забиття або операції, тому після періоду відновлення так багато скарг, що стосуються її працездатності.

Період реабілітації дуже важливий для повноцінного лікування, оскільки після зняття гіпсу людина практично не відчуває свою руку, ніби вона чужа. Такі відчуття легко пояснити. У важких випадках перелому кісток, пацієнт іноді носить гіпс кілька місяців, і весь цей час рука знаходиться в повному знерухомлення, а без руху вона може піддатися поступового омертвіння, оскільки м`язи застоюються і кров приходить по венах в менших кількостях.

Вправи після перелому руки



Як правило, перелом нерідко супроводжується набряком руки. Але якщо виконувати вправи, то він швидко зникне, до того, ж ви будете знати, як розробити кисть руки, яка в цьому випадку має ключову роль.

  1. Необхідно стиснути руку в кулак, тоді ви зможете зрозуміти, наскільки кисть втратила свою слухняність. Більшість пацієнтів в перші дні не можуть навіть утримати чашку. Якщо у вас хоч якось виходить це зробити, то можна приступити до наступної вправи: слід взяти шматочок пластика. Спочатку він холодний, тому піддається насилу. Потрібно розмістити його в центрі долоні і стискати пальцями. Коли пластик стане м`яким, слід зробити перерву. Дане вправу необхідно виконувати протягом місяця, вранці, вдень і ввечері.
  2. Слід сісти на стілець і зімкнути руки перед собою, щоб долоні досить щільно притискалися один до одного. У цьому ж положенні потрібно нахиляти їх, то вправо, то вліво. У цій вправі головне не перестаратися, нахиляючи руки в сторону зламаної кінцівки. Потрібно відчувати по собі, і не допускати появи різкого болю, інакше від вправи не буде користі. З кожним днем слід опускати долоню все нижче.
  3. Для того щоб виконати цю вправу слід перед тим як розробити руку після гіпсу, подбати про тенісному м`ячику. Необхідно взяти його в руку встати впритул до стіни. Потім потрібно просто кидати м`ячик об стіну, але робити це слід не сильно, щоб не отримати нову травму. Після удару об стіну потрібно намагатися зловити його, не роблячи це різко. Дана вправа рекомендується робити 3 рази на день протягом місяця. В результаті пальці знайдуть колишню рухливість і спритність, крім цього у вас виробиться реакція, якої так і не вистачає на етапі реабілітації.
  4. Дана вправа допоможе розробити ліву руку. Необхідно взяти в одну руку кілька тенісних кульок і пальцями переміщати їх по колу, стежачи, щоб вони не впали. Цю вправу слід виконувати 10 хвилин. Така розробка руки після перелому дасть прекрасний результат і допоможе швидко повернути вашу руку до життя.

ЛФК після перелому і операції



Розробити руку після операції і перелому допоможе лікувальна фізкультура або ЛФК. З цього приводу можна звернутися до свого лікаря, який зможе підібрати вам оптимальний комплекс вправ, який скоротить реабілітаційний період. Нижче наведені найбільш поширений комплекс вправ:

  1. Слід працювати травмованої кінцівкою - піднімати плечі вгору, як при здивуванні, потім потрібно просто вільно базікати рукою.
  2. Можна робити кругові вправи в ліктьових і плечових суглобах, за і проти годинникової стрілки.
  3. Потрібно піднімати руки вгору через сторони, і так же опускати. Після чого слід робити аналогічно, тільки руки потрібно піднімати через перед.
  4. Необхідно підняти руку вгору, погладити себе по волоссю і постаратися зачесатися.
  5. Можна робити хлопки витягнутими руками або здійснювати удари за спиною.

Масаж після перелому руки

До всіх вищеописаних вправ повинен йти масаж. Масаж буде ефективно розробляти застояні м`язи і кровоносні судини. Масаж дуже важливий, оскільки нормальний кровотік зможе забезпечити швидке відновлення кінцівки, і реабілітація пройде набагато швидше. Варто відзначити, що масаж повинен проводитися в лікарні, щоб не погіршити ситуацію. Тепер ви знаєте, як розробити руку, і зможете зробити все, відновити її колишню функціональність. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!