» » » Що допомагає від похмілля?

Що допомагає від похмілля?

Що допомагає від похмілля?

Похмілля - стан, що виникає у людини в результаті надмірного вживання алкогольних напоїв. Похмілля з`являється не відразу, а тільки лише через деякий час після непомірного узливання і характеризується такими симптомами, як сильний головний біль, сухість у роті, нудота, відраза до їжі, підвищена чутливість до світла і гучних звуків, тремтіння кінцівок.

Як позбутися від похмілля: засоби і способи

Для зняття всіх перерахованих вище симптомів використовують різні медичні препарати або народні засоби. Крім того, полегшити стан людини, що страждає від похмілля, допомагають фізіотерапевтичні процедури, дихальні вправи і прогулянки на свіжому повітрі.

знеболюючі препарати

Дія цих препаратів спрямована на зменшення головного болю. До їх числа відносяться такі широко відомі і легкодоступні ліки, як цитрамон і аспірин. З огляду на їх шкідливості для шлунка, приймати подібні лікарські засоби потрібно лише в крайніх випадках, якщо головний біль стає просто нестерпним. Для зменшення шкоди, рекомендується запивати таблетки дуже великою кількістю негазованої мінеральної води.

сорбенти

Для фізичної детоксикації організму застосовують активоване вугілля та інші більш сучасні препарати цього типу, такі як "Сорбекс", "Карболен" або "Хтозна". Сорбенти, потрапляючи в шлунок, а потім в кишечник, поглинають залишки алкоголю і утворилися в результаті його часткової переробки шкідливі речовини, які все ще знаходяться в шлунково-кишковому тракті, і тим самим перешкоджають збільшенню похмільного синдрому.

Препарати, що містять органічні кислоти



Препарати, до складу яких входять аскорбінова, лимонна або бурштинова кислоти, вживають для біохімічної детоксикації. Вони нейтралізують дію шкідливих продуктів напіврозпаду етилового спирту, що вже встигли потрапити в кров, і прискорюють їх повну переробку. До таких ліків відносяться засоби від похмілля "Антипохмелин", "Гутен морген", "Бізон" та "Встань-ка".

Про інших ліках від похмілля ви також дізнаєтесь із статті Як позбутися від похмілля.

Народні засоби від похмілля

Дія більшості народних засобів від похмілля засноване на тих же принципах, що і дія вищеназваних лікарських засобів Так, вам стануть у пригоді продукти, що містять в своєму складі різні органічні кислоти.



Перша велика група таких продуктів - це фруктові та овочеві соки з великим вмістом фруктових кислот. Стакан лимонного, апельсинового, гранатового, грейпфрутового або томатного соку, який потрібно випити натщесерце вранці після вечірки, ефективно зніме симптоми похмілля ..

До другої групи належать продукти, що містять молочну кислоту, що утворилася в них в процесі бродіння. Це такі всім відомі засоби від похмілля, як квашена капуста, мочені яблука, розсіл від квашених огірків і бочкових помідорів, натуральний хлібний квас, кумис, айран або звичайний кефір.

Порушення в роботі серця під час похмілля пов`язані з недоліком електролітів в крові. Заповнити їх дефіцит допоможуть концентрований компот із сухофруктів, родзинки, курага і свіжі банани.

Використовуйте природні сорбенти. Їх дія подібна до дії хімічних сорбентів. До народних засобів від похмілля, які працюють таким чином, відносяться різні коктейлі, до складу яких входить сирий яєчний білок, наприклад, суміш з одного збитого сирого яйця, ложки кетчупу, дрібка солі і декількох крапель оцту. До подібних засобів можна також віднести і густий наваристий курячий бульйон, хаш або яловичий холодець.

Інші засоби від похмілля

  • Для усунення сухості в роті і поповнення загального браку рідини в організмі і офіційна, і народна медицина рекомендують пити якомога більше звичайної чистої води без газу. Також добре допомагають вода з часточкою лимона, зелений чай або лужна мінеральна вода.
  • При нудоті допомагає чай, заварений з м`яти або меліси. Якщо нудота нестерпна, краще не противитися природним позивам організму і позбутися від вмісту шлунка - як правило, після блювоти відразу ж настає помітне поліпшення стану.
  • Прохолодний душ допоможе послабити симптоми похмілля. Більш радикальний засіб від похмілля - відвідування лазні, але робити це можна лише абсолютно здоровим людям, які не страждають на хвороби серця.
  • Якщо ваше стан задовільний, погуляйте на свіжому повітрі або зробіть кілька легких фізичних вправ. Якщо ж ви відчуваєте себе зовсім погано, то чи не примушуйте організм, лягайте в ліжко і постарайтеся заснути.

Про інші способи лікування похмілля читайте в нашій статті Похмілля: що робити.

Як запобігти похмілля: поради

  • Головна порада - знайте міру і не напивайтеся.
  • Не пийте на голодний шлунок.
  • Закушуйте кожну чарку спиртного гарячою їжею з високим вмістом вуглеводів.
  • Чи не запивайте спиртне солодкої газованою водою.
  • Різні алкогольні напої вживайте в порядку підвищення їх градуса.

Про те, що ще потрібно робити, щоб уникнути негативні наслідки від прийняття спиртних напоїв, читайте в нашій статті - Що робити якщо випив.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!