» » » Як вмирає людина?

Як вмирає людина?

Як вмирає людина?

Процес вмирання настільки ж різноманітний, як і процес народження. Передбачити точний час смерті неможливо. Також неможливо дізнатися і те, як саме людина помре. Однак люди, які стоять на порозі смерті, часто відчувають багато схожих симптомів, причому незалежно від типу захворювання. У міру наближення смерті людина може відчувати певні емоційні та фізичні зміни. Розглянемо більш докладно ознаки вмираючої людини.

Надмірна слабкість і сонливість

З наближенням смерті людина починає спати набагато більше звичайного, при цьому прокинутися йому стає все складніше. Періоди неспання скорочуються. У людини пропадає реакція. Виникає відчуття, що людина знаходиться в глибокому сні. З наближенням смерті загальна слабкість є дуже поширеним явищем. Людина починає потребувати сторонньої допомоги при купанні, ходьбі і відвідуванні туалету.

дихальні зміни

Дихання стає застійним і вологим. Називається це «передсмертним хрипом». Як правило, зміни в диханні відбуваються, коли людина ослаблена і нормальні виділення з дихальних шляхів не можуть виходити назовні. Людина в такі моменти не помічає застою і не відчуває болю, оскільки рідина розташовується глибоко в легенях.

Зміни слуху і зору

В останні тижні життя погіршення зору дуже поширене. Іноді людина з наближенням смерті може чути або бачити речі, які крім нього ніхто не помічає. Такі візуальні галюцинації є досить поширеним явищем перед смертю. Зниження слуху також є частим явищем. Однак навіть якщо людина знаходиться в комі, іноді він може чути оточуючих його людей. Відомі випадки, коли люди виходили з коми і стверджували, що чули голоси близьких, що знаходяться в той момент поруч.

галюцинації



Розглядаючи ознаки вмираючого людини, важливо згадати таке явище, як галюцинації, тобто сприйняття того, чого немає насправді. Причому галюцинації можуть стосуватися абсолютно всіх почуттів: зору, слуху, смаку, запаху або дотику. Найпоширенішими галюцинаціями є слухові і зорові. Наприклад, людина перед смертю може бачити об`єкти або чути голоси, які інші люди не бачать і не чують.

зміна апетиту

З наближенням смерті людина починає менше пити і їсти. Пов`язано це з уповільненням метаболізму і загальним відчуттям слабкості. Оскільки харчування має важливе соціальне значення, то оточуючим людям завжди складно спостерігати те, як людина практично нічого не їсть. Але зміни метаболізму позначають, що людина просто не має потреби в тій кількості рідини і їжі, яке споживав раніше. У міру наближення смерті, поки людина активна і здатний ковтати, він може вживати невеликі порції рідини і їжі. Але якщо виникає проблема з ковтанням, то спрагу можна запобігти, якщо зволожити рот вологим тампоном або ганчіркою, змоченою у воді.

Зміни в шлунково-кишкової і сечовий системах

З наближенням смерті дуже часто нирки припиняють виробляти сечу. В результаті сеча починає приймати темно-червоний або темно-коричневий відтінок. Пов`язано це з нездатністю нирок фільтрувати сечу, тому вона стає дуже концентрованою, крім того, зменшується і її кількість. Оскільки знижується апетит, то в кишечнику починають відбуватися деякі зміни. Так, стілець стає важкопрохідним і дуже твердим.

Зміни температури тіла



У міру наближення смерті ділянку мозку, який відповідає за регуляцію температури тіла, починає вкрай погано функціонувати. Тому часто у людини можна спостерігати підвищену температуру, а буквально через хвилину вже знижену. Людину починає кидати то в жар, то в холод. Ноги і руки можуть бути на дотик дуже холодними, а іноді навіть покритися плямами і збліднути. Відбуваються також і зміни кольору шкіри. Їх називають плямистим ураженням шкіри. В останні дні або навіть години вони дуже поширені.

емоційні зміни

Відповідаючи на питання про те, як помирає людина, необхідно відзначити і емоційні зміни. Так, з наближенням смерті людина може втратити будь-який інтерес як до окремих деталей повсякденному житті, наприклад, до дати або часу, так і до навколишнього світу. Він може замкнутися в собі і практично не спілкуватися з людьми. Іноді людина відчуває бажання спілкуватися тільки з якимись певними людьми. За кілька днів до смерті людина може увійти в стан усвідомленої унікальною обізнаності та спілкування. Іноді такий стан може бути невірно витлумачене оточуючими людьми. Іноді людина може говорити про те, що йому потрібно куди-небудь піти або піти.

Значення даних розмов невідомо, проте є думка, що такі розмови допомагають людині підготуватися до смерті. Крім того, події з давнього минулого можуть змішатися з далекими подіями. Людина може згадати в найменших подробицях дуже давні моменти з життя, але не зможе згадати того, що відбувалося буквально годину тому. Також людина може почати думати про тих людей, які померли. Він може говорити, що бачить або чує когось, хто вже помер.

біль

Зацікавлених в тому, що відбувається, коли людина помирає, часто хвилює питання, чи відчуває людина перед смертю біль. Треба зауважити, що найчастіше біль присутній при наявності будь-яких смертельних захворювань. У такому випадку, щоб позбавити людину від болю, слід звернутися за допомогою до лікаря.

Прочитайте цікаву статтю "Що відчуває людина, коли вмирає?"

Тепер ви знаєте, як помирає людина. Що чекає нас після смерті, який він, загробний світ? На жаль, ніхто не в силах дати відповіді на ці питання. Дізнатися дату смерті ми можемо, сходивши до ворожки, яка поворожити на картах Таро, але навіщо, що це змінить? Все стане тільки гірше, ви будете жити в постійному страху, відраховуючи кожен прожитий день, місяць, рік. Живіть так, щоб було про що згадати, і нічого не бійтеся, адже ви все одно не в силах щось змінити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!