» » » Чому жінки живуть довше за чоловіків?

Чому жінки живуть довше за чоловіків?

Чому жінки живуть довше за чоловіків?

Як відомо, на думку вчених, вірогідність смерті через проблеми з серцем або судинами у чоловіків в п`ять разів вище. І якщо відкинути всі логічні доводи про залежність тривалості життя чоловіків від їхнього способу життя, які на ділі виявляються не універсальними, то стає зовсім незрозуміло, чому жінки живуть довше за чоловіків. Така незрозуміла дискримінація з боку природи. Всюдисущі вчені і дослідники природно не бажають миритися з невідомістю (воно й зрозуміло, більшість таких саме чоловіки), в результаті чого, висувають власні теорії з цього приводу. Розглянемо найбільш реальні з них.

Версія №1: Гормон

Головною відмінною рисою жіночого тіла від чоловічого є менструація. Виявлено, що в період менструації організм жінки виробляє гормон, який має назву "естрадіол". Цей гормон впливає на стимуляцію серцевих м`язів. В результаті в період вагітності і на другому етапі циклу менструацій серцевий ритм жінки прискорюється на 20%. Такий же ефект роблять і фізичні кардіо- вправи. Отже, незалежно від спортивних пристрастей жінки, її серце самостійно тренується щомісяця протягом кількох років. У підсумку, рівень проблем з серцем серед жінок набагато нижче, ніж серед чоловіків. Крім того, жіноче тіло має і відмінності в плані генетики, також захищають жінку від старіння. Все це і є відповіддю на питання - чому жінки живуть довше за чоловіків.

Версія №2: Гени

Є версія, що причини довгого життя представниць слабкої статі полягають в генах сперми. Так японські дослідники провели наукову роботу і взимку 2009 року заявили про те, що гени, які містить сперма, грають важливу роль в питанні.



В ході досліджень були вивчені особливості життя самок мишей, вироблених з генів, отриманих від двох самок-матерів без участі батька. У порівнянні з мишами, народженими з природною сполукою чоловічих і жіночих генів, такі миші жили набагато довше. Створення мишей від двох "мам" було проведено за допомогою ДНК регулювання. Вченими було отримано поведінку ген в яйцеклітини самки таке ж, як в спермі. Після цього змінений матеріал впровадили в яйцеклітини дорослих самок для створення ембріонів. Середня тривалість життя мишей склала 841 день. Миші з природною сполукою генів жили всього 655 днів, що на 186 днів менше. Більш того, деякі миші прожили від 900 до 1050 днів. Новонароджені мишенята важили менше своїх "природних" братів і сестер, проте імунна система їх була набагато сильніше. В результаті вчені припустили, що причиною різниці в тривалості життя чоловіків і жінок полягає в гені, розташованому в 9 хромосомі і пов`язаному зі зростанням після пологів.

Версія №3: Природа

Чому жінки живуть довше за чоловіків? Деякі вчені вважають, що відповідь на це питання полягає в великих тілах чоловіків. Для забезпечення перемоги в боротьбі за увагу протилежної статі і подальшого поширення генів чоловіки наділені більшими тілами, ніж жінки. Жінкам же немає необхідності брати участь в шлюбних гонках, в результаті чого їх організм займається більш важливими і корисними речами, такими як оптимізація репродуктивних результатів, збереження енергії для твору і вирощування потомства і т.д.

Невідомо, яка з теорій найбільш вірна і виправдана. Та й взагалі, дослідження - справа вчених. А нам залишається лише подбати про те, щоб змінити статистику в свою користь, без шкоди для інших. Тому, нехай утримання від споживання нікотину, підтримання правильного ваги, фізичні вправи і контроль за тиском, стануть вашими вірними супутниками на шляху 90-ому дню народження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!