» » » Як вилікувати діатез?

Як вилікувати діатез?

Як вилікувати діатез?

Діатез - це висип, яка є реакцією на зовнішні або внутрішні подразники, найчастіше на продукти харчування. Щоб визначити точну причину, потрібно звернутися до лікаря. Лікування захворювання починається з налагодження раціону дитини. З харчування слід виключити алергенні продукти - коров`яче молоко, шоколад, яйця і т. Д.

Спільно з дієтою необхідно використовувати косметичні та медичні препарати для зовнішнього застосування. Невеликий курс антигістамінних ліків і вітамінів дозволить поліпшити загальне самопочуття дитини. Купувати препарати слід тільки за призначенням лікаря.

Гігієна дитини при діатезі

У період алергічних висипань важливо посилити основні правила гігієни для дитини - це дозволить швидше вилікувати діатез. При щоденних купаннях в ванночку слід додавати трави, використовувати гіпоалергенну дитячу косметику, пом`якшувальні креми та мазі, які заспокоять зуб і знімуть почервоніння. При діатезі найбільш ефективні:

  • ванни на основі відвару з пшеничних висівок, лаврового листа, картоплі, дубової кори;
  • мазі, в складі яких є цинк;
  • аптечні бовтанки.

Білизна дитини слід обробляти антиалергенним порошком і прасувати з двох сторін після прання. Речі повинні бути з натуральних тканин. У приміщенні, де малюк проводить більшу частину часу, необхідно робити вологе прибирання. Кімнату важливо постійно провітрювати.

Ви можете ознайомитися з іншими корисними статтями на дану тематику:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!