» » » Як діють пігулки?

Як діють пігулки?

Як діють пігулки?

Для людей, далеких від медицини, є загадкою, як маленька таблетка впливає на організм. І якщо, наприклад, цитрамон потрапляє в шлунок, то як йому вдається справлятися з головним болем? Завдання таблетки - охоплювати своєю дією хворий орган, дбайливо лікувати його, не шкодячи організму.

Уявіть налагоджений механізм роботи на прикладі анальгіну. Людині заподіюють страждання больові відчуття в запаленій суглобі, пізніше на цьому самому місці виникає почервоніння, помітний набряк. Але після прийому анальгіну біль починає проходити і потім сходить нанівець. Як це працює?

принцип транспортування

Пігулка спочатку виявляється в шлунку. Вода і ферменти спровокують її розпад, запуститься необоротний процес «звільнення» метамізолу натрію. Це хитре речовина, воно активно працює в обраному нами для аналізу обезболивающем. Проникаючи з шлунка в кров, воно всосется і рознесеться по всьому організму. Саме ваша кров в кінцевому підсумку принесе препарат в уражену область, тобто в суглоб.

Як діють пігулки? Основа доставляє дискомфорт запалення - хімічна реакція. Її учасники - простагландини. Це речовини, які надають подразнюючу дію на нервові закінчення. До нервовій системі прагне потік з імпульсів, людина приймає їх, інтерпретуючи як біль. Що міститься в таблетці актив - метамізол натрію, надає блокуючу дію на ці біологічні речовини. Механізм дії таблеток ламає ланцюжок запального процесу, надаючи протизапальну і відчутне антибольовим дію.



Пігулка створена для того, щоб досягнувши мети, розчинитися, звільнивши свої актівнодействующіе компоненти, і відправити їх в подальше "подорож", щоб кровотік приніс їх в страждає орган, лікуючи його.

принцип заміщення

Розглянемо механізм функціонування бета-блокаторів, які діють за принципом заміщення або "конкурентного антагонізму". Суть цього принципу полягає в тому, що речовини, що потрапили в організм, витісняють інші речовини, які подібні до них. У випадку з бета-блокатором це адреналін, який препарат повинен витіснити. Адреналін захоплюється спеціальними рецепторами, а бета-блокатор за своєю структурою ідентичний адреналіну. При цьому сам по собі бета-блокатор не має впливу на організм. Його використовують для того, щоб знизити рівень адреналіну в крові. Таким чином, препарати з принципом заміщення створені, щоб обманювати рецептори нашого організму, знижуючи надмірну кількість речовин в ньому.

При цьому слід зазначити, що для заміщення одного речовини іншим може знадобитися велика доза. Адже рецептори будуть захоплювати молекули до тих пір, поки їх вироблення не припиниться. Тому такий принцип називається конкурентним.

комбіновані механізми

Деякі препарати мають комбіновані механізми дії. До таких відносять рослинні препарати. Рослини - це набір хімічних сполук, і не дивлячись на користь природних компонентів, не варто забувати, що комбіновані механізми дії препаратів частіше приводять до побічних ефектів, ніж ізольовані. Все це пов`язано з непередбачуваністю впливу таких препаратів на організм. Тому лікарі часто рекомендують консультуватися перед прийомом рослинних препаратів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!