» » » Чи можна годувальниці смажене?

Чи можна годувальниці смажене?

Чи можна годувальниці смажене?

Період годування грудьми для жінок стає періодом всіляких гастрономічних табу. Багато продуктів і страви можуть викликати у дитини харчову алергію, кишкові кольки і розлад травлення. У розряд заборонених страв часто включають і смажені продукти. Давайте розберемося, чи можна годує смажене і чим обґрунтовані такі заборони?

Чому смажене не можна

Чому взагалі смажене увійшло в розряд заборонених страв? Справа в тому, що смажена їжа вважається важкою. Це відноситься до тих страв, які приготовані на сковороді з використанням олії. Смажене довше перетравлюється, складніше засвоюється. Але головна причина в тому, що така смажена їжа, як правило, жирна.

Так ось якраз жирні речовини, які потрапляють з материнським молоком в організм малюка, можуть викликати і відчуття дискомфорту у дитини, і кишкові кольки. Так що шкідлива немовлятам не так смажена їжа, з`їдена матір`ю, скільки жир, який потрапляє з нею в дитячий організм.

Чому смажене можна

Як ви розумієте, зовсім відмовлятися від смажених страв мамі, що годує зовсім не потрібно. Необхідно лише правильно готувати такі страви.



По-перше, ні в якому разі не використовуйте для смаження масло, на якому вже щось готували. По-друге, віддавайте перевагу олії, самим «безпечним» з яких вважається оливкова. По-третє, не використовуйте для смаження нерафінована олія, маргарин і спред.

Якщо є можливість посмажити щось взагалі без додаткових жирів, то використовуйте цю можливість в повному обсязі. Наприклад, готуйте на сковороді з антипригарним покриттям. Якщо такої можливості немає, то наливайте в сковороду якомога менше масла.

Якщо дуже хочеться чогось з підсмаженою скоринкою, то спробуйте приготувати страву в духовці. При запіканні м`яса, риби і овочів ви отримаєте блюдо з хрусткою скоринкою, але без надлишків жиру. До речі, запікання риби, птиці і м`яса в духовій шафі робить їх менш жирними, так як частина жиру просто витоплюється.

І найголовніше - будьте помірковані! Якщо дуже хочеться смаженого, то можна, але тільки правильно приготовленого і не кожен день. Більш повну інформацію про корисної і шкідливої їжі для жінок, що годують ви знайдете в наших статтях:

  • Що можна їсти мамі, що годує
  • Харчування під час лактації


Увага, тільки СЬОГОДНІ!