» » » Що не можна їсти годуючим матерям?

Що не можна їсти годуючим матерям?

Що не можна їсти годуючим матерям?

Найголовніше - не забувати, що вигодовуючи дитини грудьми, ви передаєте йому свій настрій, тому позитивні емоції не повинні залишати Вас. Як збалансувати своє харчування, щоб відмова від певних продуктів не засмучувала годує маму? Що можна їсти, а що не можна їсти годуючим матерям? Від яких продуктів краще відмовитися або знизити вживання, щоб молоко не втратило своїх смакових і енергетичних якостей? Ось кілька нескладних рекомендацій, перевірених часом.

Відмова від куріння і алкоголю

Відсутність алкоголю і тютюну в режимі харчування годуючої матері однозначно навіть не обмовляється. Шкода цих продуктів для дорослої людини давно відомий, а для незміцнілого ще здоров`я малюка - просто згубний. Нікотин, осідаючи в наших легенях, потрапляє в кров, і, відповідно, в грудне молоко.

Алкоголь виводиться з організму дорослої, здорової людини протягом декількох годин, але, потрапляючи в молоко матері-годувальниці токсини не зникають. Зголоднілий немовля навряд чи стане чекати, поки мамине молоко очиститься від токсинів.

Обмеження в їжі

Фахівці і дієтологи так само, розбираючи питання, що не можна їсти годуючим матерям, радять скоротити прийом продуктів, які містять кофеїн: кава, чай, шоколад. Кофеїн має підбадьорливі властивості, і дорослій людині може бути необхідний у повсякденному житті. Але немовляті шкідлива зайва бадьорість, його сон повинен бути спокійним і розміреним.



Слід скоротити споживання жирних і кислих продуктів - вони можуть спровокувати здуття живота і коліки, а відповідно, неспокійну ніч вам і вашому малюкові. Сюди ж можна сміливо віднести копченості, гострі соуси і приправи, консерванти і барвники. Зверніть увагу на наявність у вашому раціоні продуктів, здатних викликати алергію або малопоширених в наших широтах, а відповідно незвичних вашому організму.

Чи не налягайте на морепродукти, тропічні фрукти, їжу, багату кислотами, страви екзотичних кухонь. Навіть якщо Ви з задоволенням з`їсте апельсин, і Ваш організм не підкаже Вам, що не дуже їм задоволений, поживні речовини будуть не до кінця засвоєні і через молоко потраплять до вашого малюка, ніж можуть спровокувати коліки і навіть алергію. З цієї ж причини відмовтеся від солодких газованих напоїв. Нові, малознайомі продукти, раніше не входили в раціон, вживайте дуже помірно. Поступово вводите в свій раціон різноманітність їжі, але краще відмовтеся від улюбленої страви, якщо помітите, що дитина негативно реагує на годування.

вживання рідини

Пийте більше рідини - вона особливо необхідна в період лактації. Тепер пити хочете не тільки Ви, але і Ваша дитина, достатня кількість споживаної рідини забезпечує правильну консистенцію молока. Не бійтеся надлишків, зараз Ваш організм легко подасть вам знак, коли і скільки вам потрібно випити. Найголовніше - нешкідливість випивається рідини: бажано віддавати перевагу мінеральної або очищеній воді без газу (уважно вислухайте рекомендації лікаря про тип і рівні мінералізації води), зеленому чаю без наповнювачів і добавок, легким овочевим і фруктовим сокам, бажано - свіжовичавленим, що не кислим і без додавання цукру. І знову ж таки - перш ніж старатися з тими чи іншими інгредієнтами уважно порадьтеся з лікарем, щоб не викликати алергії на той чи інший продукт у свого малюка.

Отже, найпростіші істини: кофеїн, алкоголь, важка, жирна, копчена, надмірно солодка або незнайома їжа, - ось те, що не можна їсти годуючим матерям. Дотримання цих правил допоможе не нашкодити ні свою фігуру, ні здоров`ю малюка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!