» » » Чому з'являються розтяжки?

Чому з'являються розтяжки?

Чому з`являються розтяжки?

Одна із значних бід сучасних жінок - розтяжки. Їх ще називають стрії. Вони являють собою білі, а іноді і багряні смуги, «прикрашають» стегна, живіт, руки, груди. Пропонуємо розібратися, чому з`являються розтяжки.

Розтяжки виникають через надмірну розтягнутості шкіри і механічних пошкоджень. Організм «зашиває» розриви спеціальної сполучною тканиною, утворюючи мікрошрами або розтяжки. На молодій шкірі стрії мають багряний або рожевий колір, з віком шкіра старіє, і капіляри відмирають. З цієї причини розтяжки набувають блідо рожевий або білий колір. Як не сумно, але навіть засмага не здатний приховати ці недоліки, так як в сполучної тканини немає пігменту.

причини появи

  • Статеве дозрівання. Шкіра не встигає за темпом зростання тіла і рветься. У місцях розривів утворюється рубцева тканина - розтяжка.
  • Ожиріння. Одна з найбільш поширених причин - швидка зміна обсягів тіла.
  • Схуднення. При різких змінах маси тіла, шкіра не встигає стягтися, у неї порушується кровопостачання. Знижується еластичність дерми, і шкіра складається в зморшки. У місцях згинів вона «ламається», утворюючи рубець - розтяжку. Щоб худнути без шкоди для здоров`я і шкіри, в місяць допускається скидати не більше 1,5 кг.
  • Вагітність. Не варто піднімати паніку, коли з`являються розтяжки при вагітності. Це процес цілком природний і незворотний. Те, на якому терміні з`являються розтяжки, залежить від самої шкіри, точніше від кількості в ній еластану. Якщо його не вистачає, шкіра рветься. Перші розтяжки починають з`являтися з 11 тижня. Але якщо стан дерми хороше, ви регулярно користуєтеся зволожуючими маслами і кремами, це може статися пізніше. Згодом розтяжки посветлеют і зменшаться, але сліди від них залишаться.
  • Генетичний фактор. Поява розтяжок передається у спадок. Якщо у вашої мами або найближчих родичів були розтяжки, будьте готові, що ця доля спіткає і вас.
  • Лікування гормональними препаратами і захворювання ендокринної системи. В даному випадку розтяжки можуть з`явитися навіть на обличчі.


Найвищий ризик розтяжок спостерігається у віці 15-25 років. Привчайтеся стежити за собою щодня. Відчувайте себе королевою, кохайте і будьте коханими!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!