» » » Як солити вовнянки?

Як солити вовнянки?

Як солити вовнянки?

У цій статті мова піде про грибах, які носять назву вовнянки. У нашій країні дані гриби вживають, як в замаринувати, так і в засоленном вигляді. Іноді їх готують свіжими, в поєднанні з різними другими стравами. Сьогодні ж ми сконцентруємося на тому, як солити вовнянки, гриби, насправді, дуже смачні. Майте на увазі, що краще за все підійдуть для засолу молоді грибочки, капелюшок у яких, приблизно, три-чотири сантиметри. На них ще називають "завитки".

Як солити вовнянки холодним способом

Холодний спосіб, в принципі, є найпопулярнішим на сьогоднішній день. З одного боку - відносна простота всього процесу, з іншого - прекрасні смакові якості.

Як солити вовнянки: рецепт перший

Ось список інгредієнтів, які Вам знадобляться:

  • 1 кілограм волнушек;
  • Пара літрів води;
  • 50 грам солі;
  • Близько 2-х г лимонної кислоти;
  • Приправи та спеції на Ваш розсуд.

Як бачите, нічого специфічного. Крім волнушек, всі інгредієнти є на кухні практично у будь-якої господині.



Для початку Вам слід вимити грибочки, а потім замочити в солоній воді, додавши туди два грами лимонної кислоти. Деякі замочують на добу, а хтось витримує їх цілих три доби, при цьому регулярно мене солону воду. Кулінарія - це творчість, а значить, у різних господинь не буде абсолютно однакового рецепта. Після того, як Ваші вовнянки Просолов в воді, слід укласти шар грибів в відповідну ємність (це може бути, як звичайна миска, так і натуральний бочонок). Укладаємо таким чином всі гриби, рясно пересипаючи кожен з шарів спеціями і сіллю. Зверху потрібно поставити вантаж. Витримати вовнянки потрібно три дні і тільки після цього розкладаємо їх в скляну тару і закриваємо зверху щільними кришками. Тридцять-сорок днів вовнянки повинні зберігатися в прохолодному місці. Після цього їх можна сміливо вживати в їжу.

Як солити вовнянки: рецепт другої

Наведемо ще один рецепт холодної засолювання, який дещо відрізняється від попереднього.



Для початку, слід покласти на дно посуду прянощі, лавровий лист, часник, листя хрону, листя смородини, гвоздику або запашний перець. Загалом, все на розсуд господині чи господаря. Зверху на прянощі лягають гриби капелюшками вниз, шарами (5-8 сантиметрів), кожен з яких пересипається сіллю. Так само, як і в інших випадках, поверх волнушек потрібно спорудити гніт. Через кілька днів, надлишок розсолу слід злити і додати нову порцію волнушек. Така операція повторюється аж до припинення осідання грибочків і максимального заповнення всієї тари. Далі, ємність слід зберігати в темному, прохолодному місці, час від часу струшуючи гриби, таким чином, щоб розсіл розподілявся рівномірно. Через 3-5 днів, вовнянки перекладаємо в банки і встановлюємо зверху надійні кришки.

Наведемо ще один метод, розповімо Вам, як солити вовнянки на зиму гарячим способом.

Як солити вовнянки гарячим способом

Інгредієнти, які Вам знадобляться:

  • вовнянки;
  • Парочка лаврових листів;
  • сіль;
  • кріп;
  • Три-чотири листочки смородини;
  • Два зубчики часнику;
  • Гвоздика.

Гриби очищаємо від землі, промиваємо і замочуємо на одну ніч у звичайній воді. Робиться це для того, щоб вони не гірчить. Потім їх слід ретельно промити ще один раз. Ставимо каструлю на плиту, злегка солимо воду і варимо в ній вовнянки півгодини. Весь час знімаючи піну і помішуючи наші грибочки. Далі переміщаємо гриби на друшляк і промиваємо під звичайною проточною водою. Беремо будь-яку емальований посуд відповідного розміру і складаємо в неї вовнянки капелюшками вниз. Кожен з шарів пересолює, додаємо лавровий лист, гвоздику, листя смородини, часник. Як і в попередньому випадку, зверху кладемо вантаж. Ставимо в прохолодне місце на десять днів. Через цей час, перекладаємо вовнянки в банки і заливаємо тим же розсолом, в якому вони були весь цей час. Банки закриваємо кришками і через місяць вовнянки готові до вживання.

Тепер і Ви знаєте, як правильно солити вовнянки. Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!