» » » Як є вовнянки?

Як є вовнянки?

Як є вовнянки?

Вовнянки вважаються умовно їстівними грибами - це значить, що вони вимагають особливих умов приготування. Перед тим, як є вовнянки, їх обов`язково слід відмочувати. Так, вовнянки необхідно витримати в чистій воді під пресом не менше трьох днів, щодня міняючи воду. Якщо вовнянки НЕ бовкнути, то смак грибів буде помітно гірше-крім того, це може викликати сильне харчове отруєння.

Після того, як гриби намокли, можна почати процес приготування. Найчастіше вовнянки солять. В одній з наших статей розповідається, як солити вовнянки.

Вовнянки можна і маринувати. Для цього капелюшки відокремлюють від ніжок і варять приблизно двадцять хвилин в солоній воді. Після цього гриби змішуються з попередньо приготовленим маринадом з моркви, цибулі та спецій, заливаються оцтом і варяться ще хвилин 15 на слабкому вогні. Лише після цього грибочки закочуються в банки. Перед вживанням маринованим вовнянки необхідно настоятися кілька днів.

Крім того, вовнянки можна смажити, як і будь-які інші гриби. В якості соусу до вовнянки підходять сметана або майонез, а також часниковий соус. Гриби добре поєднуються з картоплею або рисом. У рідкісних випадках смажені вовнянки використовують як окремий гарнір.

На стіл гриби можна подавати як закуску, в складі салату або гарніру. Перед тим, як є вовнянки, додайте зелень і спеції за смаком. Смачного!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!