» » » Як зберігати банани?

Як зберігати банани?

Як зберігати банани?

Банани як їжа стали використовуватися ще древніми людьми. Жителі азіатських країн помітили, що ці фрукти досить смачні і їстівні задовго до того, як стали вживати в їжу очерет і рис. Що стосується самого дерева, то банан - це рослина, яку протягом кількох сотень років виростає на території сучасної Африки. Сьогодні спробувати цей фрукт можуть не тільки жителі тропічних країн, а й люди з усього світу. Для цього банани збирають в коробки і транспортують. Розглянемо, як правильно зберігати банани, щоб вони зберегли свій неперевершений смак на довгий час.

Поради по зберіганню

Спочатку нам доведеться взяти акуратно бананову гроно за саму підставу зв`язки. Якщо ж ви придбали досить стиглі фрукти і не плануєте їх найближчим часом з`їдати, то вийміть з пакета банани, розкладіть на тарілку і поставте в таке місце, де температура повітря не буває вище або нижче 12-14 градусів. Самий прекрасний варіант - це зберігати банани в грона, підвішеною на цвяху.

У разі, коли ви не знаєте, як зберігати банани, і кладете їх в холодильник, то тим самим робите найбільшу помилку. Тропічні фрукти бояться холоду! Якщо температура повітря нижче 12 градусів, то поверхня бананів починає покриватися плівкою і чорніє. Однак навіть при цьому фрукти будуть придатні до використання, наприклад, у випічці.



Якщо ви купили ще зелені банани, то діяти потрібно зовсім інакше. Спочатку вони повинні постояти кілька годин в теплому приміщенні, щоб дозріти. Після цього їх можна перекладати в більш прохолодне приміщення на 4-5 днів, де вони залишаться свіжими і красивими. Але після такого зберігання настійно не рекомендується перекладати їх знову в тепле приміщення. Тепер вони там можуть тільки зіпсуватися і згнити. Також, щоб прискорити дозрівання фруктів, можна їх покласти поруч з такими фруктами, як ківі і яблука.

Тепер ви знаєте, де зберігати банани і зможете довгий час підтримувати їх презентабельний вигляд.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!