» » » Як смажити банани?

Як смажити банани?

Як смажити банани?

Смажені банани, незважаючи на свою екзотичність, цілком доступне за способом приготування і за ціною блюдо. На нього витрачається мінімальна кількість часу (всього 36 хвилин), зусиль і інгредієнтів, а в результаті виходить оригінальний і смачний десерт.

складові

Для того щоб приготувати смажені банани, рецепт яких буде озвучено нижче, вам буде потрібно наступні інгредієнти з розрахунку на 4 порції:

  • 4-6 дрібних або 2-3 великих банана
  • 3-4 ст. л. цукру і вершкового масла
  • 2 ст. л. горілки, коньяку або рому
  • Для оздоблення знадобляться:
  • збиті вершки
  • кориця
  • шоколад

Готуємо смажені банани

Перед тим, як смажити банани, їх потрібно підготувати, тобто очистити від шкірки і нарізати на кілька частин, розмір яких залежить від вашого бажання. Можна порізати їх кружечками 1-2 см або спочатку розрізати банан на 3-4 частини поперек, а потім кожну частину розрізати уздовж навпіл. Потім слід розтопити в сковороді вершкове масло, додати туди цукор і, помішуючи на середньому вогні, довести до кипіння. Цукор можна використовувати тростинний або звичайний, на ваш смак. Однак тростинний корисніше і більш безпечний для фігури. Якщо ви використовуєте звичайний цукор, то колір карамелі може вийти від вершкового до коричневого. Перепалювати його не варто, інакше смак буде зіпсований. У вийшла киплячу карамель необхідно викласти підготовлені банани і обсмажити їх з 2 сторін до золотистої скоринки.



Після цього слід зменшити вогонь, полити обсмажені банани горілкою або ромом, і згасити під кришкою 5 хвилин. При цьому горілка повинна випаруватися повністю, в іншому випадку блюдо буде пахнути спиртом і гірчити. Варто відзначити, що алкоголь не є принциповим інгредієнтом. Якщо ви не хочете, то можна його не використовувати. Як тільки алкоголь випарувався, необхідно не допускаючи застигання карамелі, відразу викласти готові банани на тарілки.

Прикрашаємо приготовану страву

Прикрасити смажені банани можна всім чим завгодно. Тут будуть доречні збиті вершки, мед, йогурт, можна просто посипати страву кокосовою стружкою, горіхами, цукровою пудрою, шоколадом або корицею. Деякі додають розуму красу за допомогою фруктів: полуниці, малини і навіть нарізаними яблуками і грушами. Тепер ви знаєте, як посмажити банани, і це не хитре, але смачна страва буде радувати вас не тільки у свята. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!