» » » На чому ростуть банани?

На чому ростуть банани?

На чому ростуть банани?

Як би дивно і незвично це не звучало, але факт залишається фактом: бананових дерев-пальм немає. А тоді на чому ростуть банани?

Виявляється, банан - багаторічна трава, яка може досягати довжини до 2-9 метрів, а деякі види - і до 12-15. Особливістю багаторічної трави є те, що після цвітіння і дозрівання надземна частина (листя і стебла) відмирає. Однак корінь банана залишається жити, і через деякий час далі по ньому починає проростати новий стебло, якому рости до зрілості рік. Дозрівши, банан принесе всього одну гроно, але вона буде налічувати в собі до 250-300 плодів. Плоди дикого банана містять в собі великі насіння, а самі банани не дуже солодкі на смак.

Рослина досі зустрічається на своїй батьківщині, в Малайзії і в Південно-Східній Азії. Культивування банана дозволило вивести смачніші плоди, які містять насіння. Звичайно ж, в цьому випадку бере участь людина, а не запилювачі (кажани, птиці, дрібні ссавці).

Від вже існуючого куща висаджуються живці. Коли рослина починає плодоносити, його підпирають дерев`яними або бамбуковими жердинами, щоб воно не зламалося від ваги плодів. Для кращого збереження плоди покривають брезентом, пластиком, мішковиною або просто сухими старим листям. Зрізають банани зеленими, досягли 75% зрілості. Так їх буде легше транспортувати і вони довше збережуться. А щоб у плодів залишився товарний вигляд, їх обробляють лимонним соком або занурюють в вуглекислу мінеральну воду.

Незабаром банани можуть потрапити на ваш стіл, а ви вже будете знати, що це плід гігантської трави!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!