» » » Ізюм. Корисні властивості

Ізюм. Корисні властивості

Ізюм. Корисні властивості

Ізюм є великі сушені ягідки винограду. Сушать його прямо з кісточками. Ізюм, корисні властивості якого відомі людям здавна, активно використовують в медицині та кулінарії.

Сушений виноград - один з найкорисніших видів сухофруктів. Як не дивно, але навіть в такому стані ягідки зберігають практично всі властивості, що і свіжий виноград. У родзинках залишається близько 80% вітамінів і всі 100% мікроелементів.



Ось уже багато століть люди вживають родзинки, корисні властивості якого відомі по всьому світу.

  • Серед корисних властивостей родзинок в першу чергу хочеться відзначити вміст у ньому заліза, магнію, бору, вітамінів групи В, олеановая і винної кислот, клітковини, азотистих речовин і вологи.
  • З давніх-давен особливо цінується здатність цих сухофруктів зміцнювати нервову систему і діяти як натуральне заспокійливий засіб. Так само родзинки надає цілюще вплив на серце і легені. Навіть сучасні лікарі рекомендують приймати родзинки як профілактичний засіб від анемії, загальної слабкості, лихоманки, порушення шлунково-кишкового тракту і хворобах нирок.
  • Ізюм добре працює при отруєннях, допомагаючи організму вивести токсини з крові. Завдяки вмісту в ньому калію, сухофрукти підсилюють виділення сечі, виводячи погані речовини з організму.
  • Як не дивно, але родзинки навіть здатний зняти набряк. Для цього потрібно розім`яти родзинки з тваринним жиром і прикласти до пухлини або фурункули. Можете бути впевнені в тому, що результат довго не змусить себе чекати.
  • Ізюм просто не замінимо для вагітних жінок, так як вони страждають від анемії - недолік заліза. Вживання цих сухофруктів поповнить вміст заліза в організмі майбутньої матері і позитивно позначиться на харчуванні та енергозбереженні дитини. Особливо корисний родзинки в поєднанні з медом, курагою і горіхами.
  • За допомогою родзинок годують мами можуть поліпшити лактацію і збільшити кількість молока. Для цього досить у свій раціон включити страви з родзинок і горіхів.
  • Серед лікувальних властивостей хочеться так само відзначити користь відварів з родзинок при гіпертонії, пневмонії і бронхіті. Для відвару потрібно залити водою 100 грам подрібненої родзинок, поставити на протязі 10 хвилин на вогонь і віджати через шматок марлі.
  • Якщо вас замучив кашель або нежить на допомогу знову прийде родзинки. Залийте 100 грам родзинок склянкою окропу і дайте йому настоятися протягом 10 хвилин. Після цього процідіть суміш, відіжміть і змішайте зі столовою ложкою свіжовичавленого цибульного соку. Приймайте ліки 3 рази на день по 100 мл.

Варто відзначити, що лікувальні властивості родзинок залежать безпосередньо від містяться в ньому корисних мінеральних солей, вітамінів і органічних кислот. Як не дивно, але вміст глюкози і фруктози в сушених ягідки у багато разів більше, ніж в стиглому винограді.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!