» » » Журавлина і її корисні властивості

Журавлина і її корисні властивості

Журавлина і її корисні властивості

Лікувальні властивості журавлини були відомі ще в стародавні часи. Журавлина вважалася по-справжньому цілющою ягодою. Люди досі вважають, що це приголомшливий джерело вітамінів, і сумніватися в корисних властивостях журавлини не доводиться.

Чим корисна журавлина для здоров`я людини

Щоб розповісти вам про всі корисні властивості журавлини, покажемо, яким чином її використовують в лікувальних цілях.

  • З застудою стикаються практично всі люди. У такий неприємний період ми докладаємо всіх зусиль, щоб швидше позбутися від неї. Крім медикаментозного лікування можна підтримати організм теплим журавлинним морсом. Вітамін С відмінний борець проти простудних захворювань. Крім того, що в журавлині багато вітамінів, вона володіє жарознижуючим засобом. Журавлина навіть може використовуватися як антибіотик !, Який бореться з різними інфекціями при захворюванні нирок, гастроентериті та інших. Під впливом журавлини бактерії буде складно прикріпитися до клітин, а також з палички вони перетворяться в форму кулі. У підсумку життєздатність бактерій знижується.
  • Антибактеріальні властивості журавлини згодяться як профілактичний засіб від гастриту і виразки. Доведено, що люди, регулярно споживають напої або інші страви з журавлиною, мають менший ризик отримати виразку шлунка. Секрет журавлини полягає в тому, що її властивості перешкоджають hуlicobacter pylori, яка якраз і викликає цю виразку. У бактерій немає шансів залишитися на слизових шлунка. Але запам`ятайте, журавлина протипоказана людям, які вже мають діагноз виразка і дванадцятипала кишка.
  • За тим же принципом журавлина захищає людину від інфекцій сечового міхура. Бактерії не в змозі утриматися на стінках сечового міхура при постійному вживанні журавлини людиною.
  • Чим корисна журавлина для профілактики ракових захворювань? І тут диво-ягідка досягла успіху! Сік журавлини зв`язується в організмі людини з двома особливими ферментами, які здатні викликати рак, і активно перешкоджає появі ракових клітин. Вміщені в журавлині речовини захищають ДНК і не дають рости раковим клітинам товстого кишечника і простати.
  • Корисні властивості журавлини поширюються і на процеси старіння людського організму. У ягоді присутня велика кількість антиоксидантів. Вони, погашаючи негативну дію вільних радикалів в організмі, перешкоджають появі перших ознак старіння.
  • Журавлина корисна для зміцнення ясен. Для такого ефекту вам необхідність свіжу або заморожену журавлину, розтираючи її мовою і зубами.

Чим корисна журавлина для вагітних



Лікарі сходяться на думці, що журавлина незамінний помічник майбутніх мам при набряках під час вагітності, при варикозному розширенні вен, а також при підвищенні тиску. На початку вагітності журавлина корисна як полівітамінний засіб. Якщо жінку турбує цистит, то журавлина буде рекомендована як допоміжний засіб при його лікуванні.



Журавлина є натуральним ліками, яке не зможе нашкодити вам і вашому малюкові. Корисні властивості журавлина для вагітних:

  • Від головного болю приймайте раз в день суміш меду і журавлини, подрібненої в блендері.
  • У разі розладу шлунка пийте відвар з журавлини 4 рази на день. Зробити його просто: 2 столові ложки журавлини залийте 0,5 л гарячої води, потім поставте на вогонь і дайте покипіти хвилин 10, обов`язково охолодіть і процідіть. Протипоказано таке лікування людям з підвищеною кислотністю шлунка.
  • Судячи з досвіду вагітних жінок, журавлина допомагає справлятися з токсикозом.
  • Журавлина грає важливу роль в поліпшенні імунітету. Гормональні зміни під час вагітності знижують опірність жіночого організму до інфекційних захворювання, а вживання журавлини надасть вагітної прекрасну допомогу.

Наостанок нагадуємо ще раз, будьте обережні з журавлиною при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а при загостреннях є журавлину просто неприпустимо!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!