» » » Чому не можна кави?

Чому не можна кави?

Чому не можна кави?

Як хороші думки про ранкової чашки такого напою як кава. Багато людей навіть не уявляють, як можна себе позбавити такої радості. А чи потрібно відмовити собі в розпиванні даного напою?

Чому не можна кави дітям

Кава робить сильний збудливу дію на всю нервову систему. Для дитини, а особливо в підлітковому віці, так би мовити зайве навантаження на і так «натягнуті нерви» зовсім ні до чого. А у малюка це може прийти до надмірного збудження, і, як підсумок, до зайвих травм, неврозів і примхливості. Кава покращує пам`ять і стимулює активність мозку. Це, звичайно, потрібно дітям, яким потрібна засвоювати велику кількість інформації за короткий проміжок часу. Однак, інші побічні ефекти від кави зводить таку користь до нуля. Кава, а особливо розчинна, сильно прискорює виведення з організму кальцію, а його дитячому зростаючому організму потрібно якраз таки багато. Кава надаєнепрямий і прямий вплив на гормональну систему, конкретніше на вироблення статевих гормонів. Для дорослих людей це навіть і корисно, а для дитини, як ви розумієте не надто. Результат гормонального збою може проявитися в дорослому віці дуже недобре.

Пити каву після їжі і під час неї, як і воду дуже не бажано. Рідина змиває з шлунка їжу, і їжа погано перетравлюється.

Чому не можна пити каву людям похилого віку



Найчастіше, люди похилого віку страждають на серцеві захворювання. А кава дуже сильно впливає на серцево-судинну систему, а саме короткочасне підвищення артеріального тиску, а також почастішання пульсу. Людям, які страждають серцево-судинними захворюваннями це може дуже сильно нашкодити.

Чому не можна кави при схудненні

Кава сам не є сильно калорійним продуктом, проте, при його вживанні активізується дії підшлункової залози, і збільшується рівень вироблюваного інсуліну. Цей такий гормон, який забезпечує накопичення жиру в тілі, саме тому кава не радиться пити при схудненні.

Також, пити каву не можна і вагітним, про це ви можете дізнатися в цій статті: «Чи можна пити каву вагітним?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!