» » » Як смачно посмажити м'ясо?

Як смачно посмажити м'ясо?

Як смачно посмажити м`ясо?

М`ясо є одним з найпопулярніших продуктів. Рецептів по його приготування існує безліч. Однак багато хто все ж не можуть у приготуванні і не знають елементарних азів смаження м`яса. У цій статті ми розповімо, як можна смачно посмажити м`ясо і що при цьому необхідно враховувати.

Як смачно посмажити м`ясо на сковороді?

Найбільш простим і швидким способом приготування є жарка м`яса на сковороді. У свою чергу, цей спосіб можна розділити на два: жарка на вогні і жарка на плиті. Розглянемо кожен спосіб окремо.

Смажимо м`ясо на вогні

М`ясо на вогні завжди виходить смачнішим, ніж приготоване на звичайній плиті. Однак виникає резонне питання: а де ж взяти цей вогонь? Для цього слід придбати портативну газову плитку, що працює на балонах. Вартість її невелика, як і вартість газових балонів, а ось ефект від приготування на ній дійсно варто своїх грошей.

Перед приготуванням м`ясо слід ретельно промити в холодній воді, потім нарізати скибками або смужками. В обох випадках важливо різати м`ясо вздовж волокон, тоді шматки вийдуть смачними і соковитими. Саме так нарізають м`ясо професійні кухарі.

Готувати м`ясо слід на попередньо змащену маслом сковороді. Це може бути просте соняшникова олія або навіть оливкова.

  1. Увімкніть вогонь на максимум. Дочекайтеся, коли від сковороди почне підніматися димок.
  2. Зменшіть вогонь наполовину і викладіть м`ясо. Смажити багато м`яса відразу не рекомендується, так як його буде необхідно постійно перевертати, тому якщо ви смажите м`ясо скибками, покладіть 3-4 шматка.
  3. Постійно перевертайте м`ясо шматок за шматком. Якщо смажите м`ясо кубиками, перемішайте його щосекунди, утримуючи ручку сковороди.
  4. Додайте спеціалізовані приправи для м`яса. Щоб посилити смак, варто додати приправу типу «Аджіномото» в кількості двох-трьох чайних ложок.
  5. Після закінчення трьох-п`яти хвилин вимкніть вогонь. Перевірте ступінь готовності м`яса, надрізавши кожен шматок. Наявність крові допускається, якщо це не свинина. Якщо є непрожареної ділянки (м`ясо залишилося сирим), необхідно продовжити жарку.

Смажимо м`ясо на плиті



Інструкція з підготовки м`яса аналогічна: промити і нарізати. Сковороду змастити маслом. Далі повторюємо процедуру з жаркою м`яса, але вже для плити. В середньому жарка займає 5-8 хвилин. Як і в попередньому випадку, не забувайте перевертати (перемішувати) м`ясо, інакше воно може не прожаритися або підгорить.

Важливо пам`ятати, що якщо для приготування буде використано морожене м`ясо, то розморожувати його слід природним шляхом, при кімнатній температурі. Якщо це зробити в мікрохвильовці, то смак його стане менш приємним. Відзначимо, що по можливості краще завжди готувати парне м`ясо.

Як висновок можна сказати, що для того, щоб смачно приготувати м`ясо, головне -не наявність спецій або маринаду, а наявність хорошого парного м`яса, яке варто приготувати на вогні. Зробити це можна в домашніх умовах і без особливих зусиль.

Щоб більше дізнатися про рецепти приготування м`яса, ми рекомендуємо ознайомитися зі статтею Як смажити м`ясо.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!